Wat is er te doen in Nijmegen - 19 t/m 25 december 2022

Een nieuwe week, dat betekend weer vijf nieuwe activiteiten die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Ben je benieuwd welke het deze week zijn? Lees dan snel verder!

1. Sweet AnaRchy Session + workshop door Tessa Zoutendijk

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren. Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte.... Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Tessa Zoutendijk. Klik hier voor meer info.

Dinsdag 20 december 2022 van 20:30 tot 23:00 uur. Brebl, Waalbandijk 14 E Nijmegen.

 

2. Love is Crazy

Sven Ratzke staat voor cabaret en jazzy chansons. Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en lachen. Deze bijzondere combinatie reist door Nederland met de verrassende theatershow Love is Crazy, waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde tot er bijna tijdloze klanken ontstaan die als geen ander passen bij deze periode van het jaar. Houd jij hiervan? Klik dan hier voor meer info.

Woensdag 21 december 2022 van 20:15 tot 22:15 uur. Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2 d Nijmegen.

 

4.  Zelf aan de slag met de feestdagen, Oddstream – breien met technologie (12+)

De feestdagen komen eraan! Zoek jij nog een leuk cadeautje voor onder de boom of wil je gewoon lekker creatief aan de slag in de kerstvakantie? Daar heeft Oddstream iets voor bedacht: DIY-kits. Met deze doe-het-zelf pakketjes kan je thuis aan de slag met kunst en technologie! Er is een doosje voor kinderen vanaf 6 jaar en vanaf 12 jaar. Je bestelt de pakketjes online en dan vallen ze vanzelf door de brievenbus! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Donderdag 22 december 2022 van 15:00 tot 16:00 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

 

4. Atropa

In Atropa worden de taboes van een generatie die gekenmerkt wordt door haar zucht naar emancipatie, bezongen in een taal die zij het best verstaat: die van pompende beats en messcherpe poetry. ‘Atropa. De wraak van de vrede.’ werd in 2008 geschreven door Tom Lanoye en ging in datzelfde jaar in première op het festival van Avignon in een regie van Guy Cassiers. In de versie van Naomi Velissariou is Atropa een tragedie zoals zij bedoeld is: een talige viering op muziek, ter ere van hedendaagse goden.

Woensdag 21 december 2022 om 20:00 uur. Stadsschouwburg Nijmegen. Koop hier je kaarten.

 

5. Kerstcircus Nijmegen

Welkom in Kerstcircus Nijmegen van de Familie Freiwald! Het is weer tijd voor een sprookjesachtig aangekleed tentencomplex met artiesten uit de hele wereld. De talrijke bezoekers die het kerstcircus al hebben bezocht kunnen zich na twee jaar van afwezigheid door de coronapandemie weer verheugen om te worden ondergedompeld in ware Circus Romantiek. Wil deze show in het echt zien? Klik dan hier voor meer info!

Dagelijks vanaf 23 december 2022 t/m 8 januari 2023. Info over de de tijden klik hier. Goffertpark, Slotemarker de Bruineweg 268 Nijmegen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...