Wat is er te doen in Nijmegen - 18 t/m 24 september 2023

Deze week hoef jij je echt niet te vervelen, want er is genoeg te beleven in het mooie Nijmegen! Wij hebben een paar top tips voor je verzameld. Denk aan een hilarische comedyavond, een bijzonder concert of een inspirerende makersmarkt!

1. East Side Comedy Night

Sinds 2011 is East Side Comedy Night niet weg te denken uit Nijmegen. Meerdere keren per seizoen staat de succesvolle comedyshow van de Nijmeegse komediant Samir Fighil en Nadieh Pennings op het podium van de Lindenberg. Met telkens weer een verrassende line-up van gevestigde namen zoals Theo Maassen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt én aanstormend talent, wordt een avondvullende show vol stand-up comedy gebracht. Inmiddels is de East Side Comedy Night uitgegroeid tot de beste comedyshow van het Oosten van het land.

Vrijdag 22 september 2023 van 20.00 tot en met 22.00 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23.

2. Algiers

De genres die Algiers aantikt zijn niet op twee handen te tellen. In een stomend en vloeiend geheel komen onder andere post-punk, psychedelische rock, industrial maar ook electronica, gospel, soul en blues voorbij. De band staat bekend om zijn maatschappijkritische en politieke standpunten die worden verwerkt in de nummers.

Dinsdag 19 september 2023 om 20.30 uur. Merleyn, Hertogstraat 13.

 

3. Het Parkinson weekend

Dit weekend komt het Parkinson weekend tot stand met steun van gemeente Nijmegen. Tijdens het driedaagse weekend zijn er talloze activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson of een vorm van parkinsonisme, hun naasten en alle andere geïnteresseerden. De meeste activiteiten worden gratis aangeboden.

Vrijdag 22 september 2023. Novio Tech Campus, Transistorweg 7 N. 

4. Openbare sterrenkijkavond in Nijmegen

Wil je Jupiter of Saturnus met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de sterrenkijkavond in hartje Nijmegen op vrijdag 22, zaterdag 23, zondag 24 óf maandag 25 september.

Vrijdag 22 september 2023, 20.00 tot en met 23.00 uur. Kelfkensbos 59, bij de Godenpijler. 

 

5. NYMA makersmarkt

NYMA makersmarkt is Nijmeegs meest originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit de regio! Van keramiek tot multimedia, houtbewerking tot mode, van interieur tot grafisch ontwerp. Laat je inspireren, kom struinen, eten, drinken en shoppen.

Zondag 24 september 2023, 11.00 tot en met 17.00 uur. NYMA makersplaats, Winselingseweg 16.

Dit vind je misschien ook leuk...