Wat is er te doen in Nijmegen - 18 t/m 24 juli 2022

In deze weektips hebben we het over de Vierdaagseweek! Van 16 t/m 22 juli staat Nijmegen in het teken van het grootste wandelevenement ter wereld. Dit wordt goed gevierd en zie je terug in onderstaande tips.

1. Het Vierdaags Orkest 2022 in het Openluchttheater de Goffert

Het Vierdaagse Orkest 2022 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken. Op zondagmiddag 24 juli speelt het orkest in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen een middag vullend concert.

Het Vierdaags Orkest 2022 in het Openluchttheater de Goffert: de aanvang is 15.00 uur en de toegang kost 5 euro. Voor meer informatie en tickets zie: www.vierdaagseorkest.nl

 

2. Roze Woensdag

Roze Woensdag op 20 juli is méér dan een groot feest alleen. Op Roze Woensdag vieren we onze vrijheden, maar staan we ook stil bij de verbetering op het gebied van de maatschappelijke en wettelijke acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. De Smaakmarkt, bij Kelfkenbos Festival, het Hertogplein, bij Credible, De Regenboog, het Faberplein en Groots in de Grotestraat zijn dé places to be om in je prachtigste Roze Woensdag-outfit te feesten en de lopers toe te juichen. Of loop mee met de Pride Walk door het centrum van de stad!

Roze woensdag: woensdag 20 juli

3. Vierdaagsefeesten volgen via Omroep Gelderland

Presentator Linda Geerdink van Omroep Gelderland duikt in de wereld van de feestgangers en ontdekt wat er zich achter de schermen afspeelt. Alle afleveringen zijn te zien via Uitzending Gemist en vanaf 18 juli iedere dag vanaf 17.45 uur op TV Gelderland. 

Vierdaagsefeesten volgen via Omroep Gelderland: vanaf 18 juli iedere dag vanaf 17.45 uur op TV Gelderland

 

4. Proosten met een Vierdaagsefeestenbiertje

Toen vorig jaar de Vierdaagsefeesten wederom niet door gingen, kon je toch letterlijk de sfeer proeven van de feesten, in een speciaal biertje! Dat was in een mum van tijd uitverkocht en smaakte naar meer, daarom wordt er nu opnieuw een Vierdaagsefeestenbiertje gelanceerd. Stichting Vierdaagsefeesten is hiervoor een samenwerking aangegaan met niet zomaar één brouwerij, maar met álle grote Nijmeegse brouwerijen: Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel. 

Proosten met een Vierdaagsefeestenbiertje: sinds afgelopen zaterdag 16 juli verkrijgbaar in de horeca in en rond Nijmegen. Ook te verkrijgen als aandenken bij speciaalzaken als Speciaalzaak Versailles, Bierbrigadier Nijmegen en Wijnhandel in de Blauwe Druif

5. Kinderactiviteiten op stadscamping De Mariënburg

Het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen verandert tijdens de Vierdaagsefeesten in stadscamping De Mariënburg. Compleet met tenten en animatieteam. Je kunt hier badmintonnen, stoepkrijten, knutselen en jeu-de-boulen. Het animatieteam organiseert een speurtocht, silent disco, voorstellingen, optredens van kinderboekenschrijvers én voorleesuurtjes.

Kinderactiviteiten op stadscamping De Mariënburg: Van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 juli en op donderdag 21 juli kunnen kinderen hier terecht voor een heleboel speel-, knutsel- en voorleesplezier.

Dit vind je misschien ook leuk...