Wat is er te doen in Nijmegen - 16 t/m 22 oktober 2023

Het is weer tijd voor gloednieuwe weektips! Deze week valt er wat te leren, te lachen, te horen en te zien in Nijmegen. Alle zintuigen kunnen weer volop aan het werk gezet worden. Lees snel verder!

1. Radboud Reflects: Diversity in the Classroom – Befriend the Other

Moeten onze klaslokalen diverser? En hoe kunnen we alle kinderen dezelfde onderwijskansen geven? Studenten delen meestal dezelfde etnische achtergrond en komen uit dezelfde sociale klasse, zelfs als hun scholen zich in een diverse buurt bevinden. Is dit problematisch? Kom luisteren naar ontwikkelingspsycholoog Sandra Graham en sociaal wetenschapper Eddie Denessen over de diversiteit in klaslokalen. De voertaal is Engels.

Maandag 16 oktober 2023 om 20.00 uur bij LUX Nijmegen

2. Levend Cluedo-avond

Een vermoorde chef-kok en vier verdachte collega's. Restaurant De Industrie verandert voor een avond in een plaats delict. Los jij met jouw team deze moordzaak op? Aanmelden kan door te reserveren via de website van De Industrie onder vermelding van 'Cluedo'.

Dinsdag 17 oktober 2023 om 20.00 tot 23.00 uur bij De Industrie

 

3. Rootsriders & friends ft. Mo Ali: Bob Marley Tribute

Met zanger Mo Ali hebben de Rootsriders goud in handen! Hij heeft misschien wel de beste door Bob Marley-geïnspireerde stem ter wereld van dit moment. De bandleden nemen in hun nieuwe show het publiek mee op hun (semi-)akoestische reis door het geweldige repertoire van de King of Reggae. 

Woensdag 18 oktober 2023 om 20.00 tot 21.50 uur bij Stadsschouwburg Nijmegen

4. Theaterweekend

Houd je van acteren, toneelspelen, theater en wil je graag je spelvaardigheden verbeteren? In een leuke, gezellige groep van gelijkgestemden die samen plezier hebben en een weekend lang veel leren? Spelen in een voorstelling voor je eigen publiek en jezelf als acteur/actrice ontwikkelen terwijl je vooral lol hebt? Dan is dit theaterweekend voor jou!

Dagelijks vanaf 20 oktober 2023 t/m 22 oktober 2023 bij De Brauerij

 

5. BORRELNOOTJEZ

De Duzyem Show is een show vol sketches, muziek, dans, interactie en improvisatie. BORRELNOOTJEZ geeft de kijker een avond waar je schaterlachend en gedesoriënteerd van thuis komt. In 2019 startte het theatergezelschap BORRELNOOTJEZ met een tour genaamd Duzyem Show. Deze voorstelling speelde in de grote zalen en was in korte tijd uitverkocht. Drie jaar later zijn ze ontdooid en springlevend, klaar om de Duzyem Show Groter, bruter en met meer bombarie voort te zetten. 

Vrijdag 20 oktober 2023 om 20.00 tot 21.40 uur bij Stadsschouwburg Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...