Wat is er te doen in Nijmegen - 15 t/m 21 mei 2023

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is in Nijmegen van 15 tot 21 mei? Duik in dit artikel en lees de 5 leukste weektips!

1. Amber Run

Het Britse indierock trio Amber Run wist zich met debuutalbum ‘5AM’ in 2015 op de kaart te zetten. De band maakt kwetsbare, persoonlijke en melancholische popnummers. Amber Run bestaat uit het Britse drietal Joe Keogh, Tomas Sperring en Henry Wyeth afkomstig uit Birmingham. De Britten maken filmische pop met een introspectieve toon. De band leerde elkaar kennen op de Universiteit van Nottingham en bracht al snel debuut EP ‘Noah’ uit.

Dinsdag 16 mei om 20.30 uur | Doornroosje

 

2. Joris Luyendijk

In de theateravond Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hoe word je persoonlijkheid gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist? Omdat Joris tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Joris’ verhaal rekent af het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

Dinsdag 16 mei van 20.00 tot 22.15 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

3. FRAMED

In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens, ieder in zijn eigen ruimte. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

Woensdag 17 mei van 20.00 tot 21.05 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

4. En Toen Thuis | TG Greppel

Ben komt thuis na een moedig besluit: hij heeft ontslag genomen. Na een periode van opluchting en vrijheid rijzen de grote levensvragen op. Zijn gedachtestroom vertrekt vanuit verbazing over het universum, struikelt over een leeg pak cornflakes en komt terecht bij de kwantumfysica. Ontdekt hij iets in het leven, of verliest hij juist zijn grip erop? Wordt hij gek? Of komt hij eindelijk thuis? En Toen Thuis is een intieme voorstelling over de grote vragen des levens.

Zaterdag 20 mei van 20.00 tot 21.15 uur | Woongemeenschap Eikpunt

 

5. Platenmarkt

Muziekliefhebbers opgelet! Hubert organiseert in samenwerking met Marini Records de gezelligste platenbeurs van Nijmegen. We halen onze favoriete DJ’s en platenhandelaren uit heel Nederland naar Hubert toe. Wat je muzieksmaak ook is, hier ga je wat vinden. Gezellig, eten, drinken en genieten van de DJ’s die je rondstruinend begeleiden met de beste tunes.

Zaterdag 20 mei van 10.00 tot 17.00 uur | Hubert Nijmegen

 

Dit vind je misschien ook leuk...