Wat is er te doen in Nijmegen - 15 t/m 21 augustus

Een nieuwe week, tijd om nieuwe plannen te maken! Want ook deze week is er weer genoeg te doen in Nijmegen. We hebben een paar leuke tips voor je. Lees je mee?

1. Foto-expositie Marijn Fidder

Marijn Fidder is een jonge, enthousiaste documentaire fotograaf. Ze toont in het Van ‘t Lindenhoutmuseum, te vinden op het terrein van Kinderdorp Neerbosch, twee series: ‘Left Behind’ en ‘No More Moria’. Fidders serie ‘Left Behind’ gaat over kinderen uit Oost-Europa die worden achtergelaten door hun ouders omdat zij gaan werken in het Westen. ‘No More Moria’ toont de misstanden in kamp Moria, gevestigd op het Griekse eiland Lesbos.

2. Naar het Rijk der Fabelen

In museum De Bastei vind je de tentoonstelling ‘Naar het Rijk der Fabelen’. In deze vrolijke beestenparade ontdek je de feiten en fabels van bekende dieren uit de regio. Wat weet jij van je favoriete dier? Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen!


 

3. Barokmuziek van Teun & Teun in de Stevenskerk

Het duo Teun & Teun, dat bestaat uit Klavecinist Teun Braken en fluitist Teun Wisse, laten de liefde voor barokmuziek horen in een intiem concert in het koor van de Stevenskerk. Braken bespeelt in dit geval het historische koororgel dat vanwege de middentoonstemming bijzonder geschikt is voor oude muziek.

4. Genieten bij Smaakmakers

Het weekend vullen met heerlijk eten, lokale bieren & wijnen, magische visuals, swingende muziek van Nijmeegse DJ’s en bovenal en een fijn publiek. Dat kan bij Smaakmakers
 

5. Wandel mee langs gedichten

Al lopend door de Nijmeegse binnenstad, kom je langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, zoals het gedicht ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926. De andere worden voorgelezen. Kom meer te weten over de verschillende locaties, want je wordt voorzien van allerlei achtergrondinformatie. Wandel je mee?