Wat is er te doen in Nijmegen - 14 t/m 20 augustus 2023

We hebben weer wat leuke agenda-items voor je verzameld deze week! Er is genoeg te beleven in Nijmegen deze week, lees je mee?

 

1. Death Valley Girls

De band heeft een voorliefde voor B-movies en occulte film klassiekers en dat hoor je goed terug in de psychotische rock van deze band. Joan Jett, X Ray Spex, James Chance behoren tot hun inspiratiebronnen maar ook The Stooges, ZZ Top en Black Sabbath zijn nooit ver weg. Death Valley Girls blijven gelukkig trouw aan hun originele geluid bestaande uit rock & roll, krachtige garagerock, punk en surf inclusief galmeffecten, zoemende gitaren en ronkende orgels.

Dinsdag 15 augustus om 20.30 uur |  Merleyn

 

2. R.A.P. Ferreira

R.A.P. Ferreira staat bekend om zijn compromisloze, utopische flow in zowel zijn raps als zijn muziek. Dankzij het vele toeren bouwde R.A.P Ferreira een fanbase op in Verenigde Staten maar eigenlijk over de hele wereld. Zijn beats en muziek zijn bovendien uniek en inspireren vele bevriende rappers. Hij is ook nog eens erg productief en bracht vele pareltjes van albums uit. Zijn debuut Purple Moonlight Pages verscheen in 2020 en bob’s son, in the garden level cafe of the scallops hotel was een sterke opvolger.

Woensdag 16 augustus om 22.00 uur | Merleyn

 

3. Workshop happy stones maken

Dinsdagavond 17 augustus geeft Renée Rokers een workshop ‘Happy stones maken’. Kleurrijk, vrolijk en uniek. Renée maakt al een paar jaar happy stones. “Tijdens wandelingen leg ik de vrolijke stenen weg in de hoop dat iemand hem vindt en er een glimlach van op zijn gezicht krijgt”. Nadat je de stenen hebt gemaakt met acrylverfstiften moeten ze 24 uur drogen voordat ze afgelakt mogen worden. Je kunt je stenen op een andere dag op afspraak ophalen.

Donderdag 17 augustus vanaf 19.00 tot 21.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

4. Kidsfestijn bij de Zweef

Laat de kids zich uitleven tijdens ons Kids Festijn. Een springkussen, draaimolen, trampoline, ballenbak, klimrek, schommels, mini-bios, tekentafel, kippenvangen en onze eigen schmink artieste.
De kids kunnen zich de hele dag vermaken. Als de kids behoefte hebben om uit te rusten krijgen ze een kids-menu én als tussendoortje een zakje popcorn. Ze hebben de hele dag onbeperkt ranja of appelsap en gezonde snacks klaar staan. Terwijl de kinderen zich vermaken op het Festijn-terrein zit jij te genieten op ons terras, met uitzicht over het Maldense zweefvliegveld en de Heumense bossen. 

18, 19 en 20 augustus van 10:00 tot 18:00 | De Zweef

 

5. Podium aan de Waal, Mobil&Voorsluis: ECHT

De voorstelling ECHT gaat over artiestenechtpaar De Magnifico’s. Zij spelen een variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs. Als de show van De Magifico’s eenmaal op stoom is, blijkt het huwelijk toch wat minder glamoureus te zijn... Er gaat steeds meer mis en de ego’s blijken groter dan de ruimte op het podium. ECHT is een humoristische show vol hilariteit, herkenning, ontroering en troost. Omdat samenleven soms wel erg moeilijk is. ECHT is een voorstelling zonder tekst in de traditie van het internationale straattheater. Het artiestenechtpaar De Magnifico’s wordt gespeeld door Aat Dirks en Merel Voorsluis die in het ‘echte’ leven ook getrouwd en artiesten zijn. Dat is zeker geen toeval…

Zondag 20 augustus van 14.00 tot 17.00 uur | De Lindenberg

Dit vind je misschien ook leuk...