Wat is er te doen in Nijmegen - 13 t/m 19 maart 2023

Ook in de week van 13 tot en met 19 maart zijn er weer genoeg leuke dingen te zien en te doen in Nijmegen! Voorstellingen, feestjes en een workshop, je leest er alles over in onze weektips!

1. Nienke Plas

De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen. Spijt van deze route? Ach “never look back” tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.

Vrijdag 17 maart van 20.00-21.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

2. Workshop structuurschilderij

Op vrijdag 17 maart vindt er in het Creatief Centrum een workshop structuurschilderij plaats. Tijdens deze workshop leren de deelnemers op een abstracte manier een structuurschilderij te maken met behulp van acrylverf, ecoline, lijm, plamuur en draad. De deelnemers worden stap voor stap begeleid bij het maken van hun eigen unieke structuurschilderij. Naast het werken met verschillende materialen komen ook diverse technieken aan bod, zoals het toepassen van kleuren en texturen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe vaardigheden te leren en inspiratie op te doen. 

Vrijdag 17 maart van 13.00 tot 15.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

3. Hendrik Groen

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

Zaterdag 18 maart 20.00 van 21.30 uur |  Stadsschouwburg Nijmegen

 

4. ALT F4_v2

Met de toetsen ALT F4 sluit je je werkweek af en luid je het weekend bij ons in! Na een geslaagde eerste editie staan onze lokale helden weer klaar om de fraaiste house, trance en alles daar tussenin voor te schotelen, van de fijnste klassiekers tot onbekende parels en hedendaagse bangers. Voor veteranen een nostalgische trip, voor nieuwkomers een ontdekkingsreis, voor iedereen een avond om los te gaan.

17 en 18 maart van 22.00 tot 04.00 uur | GAS19

 

5. SMAAK X Lebowski

Op zondagmiddag 19 maart staat de 5e editie van SMAAK volledig in het teken van onze mooie stad en nemen we de driekoppige Nijmeegse formatie Soul Right Brothers mee naar dé wijnbar van Nijmegen: Lebowski. Gewapend met akoestische gitaren, contrabas, slagwerk en meerstemmige zang spelen ze eigen repertoire, geïnspireerd door de muziek waarmee ze zelf zijn grootgebracht; Blues, Jazz, Folk, Americana en Soul. Dus ben jij een kenner, een liefhebber of net nieuw in Nijmegen? Dan is dit de perfecte kennismaking! 

Zondag 19 maart van 15.00 tot 17.30 uur | Lebowski

 

Dit vind je misschien ook leuk...