Wat is er te doen in Nijmegen - 13 t/m 19 februari 2023

Zin om Valentijnsdag te vieren? Bekijk dan snel een aantal romantische tips. Of benieuwd welke feestjes deze week gaande zijn? We delen het in het nieuwe weektips artikel!

1. Live Podcast in Café LUX

Op maandag 13 februari gaat The Mansion live in gesprek in Café LUX. Deze podcast wordt opgenomen naar aanleiding van Creative Culture Talk op maandag 27 februari in LUX. Daar wordt het thema 'Space for community' besproken en onderzocht hoe kunst en ruimte een plek kunnen creëren voor communities. Één van die communities speelt zich af rondom hiphop.

Maandag 13 februari om 15.30 uur | LUX Nijmegen

2. Valentijnsconcert in Jacobskapel

Als jaarlijkse traditie gaat harp- gitaar duo Claudia y Manito weer een Valentijnsconcert geven op dinsdag 14 februari in de Jacobskapel te Nijmegen. Speciaal voor ‘San Valentin’ worden er een aantal romantische nummers ten gehore gebracht.

Dinsdag 14 februari van 20.00 - 21.30 uur | Jacobskapel

 

3. Zin in Liefde

Bijna een kwart eeuw danste prima ballerina Igone de Jongh bij Het Nationaal Ballet waar ze werkte met gelouterde en wereldvermaarde choreografen. In haar eigen voorstelling ‘Zin in Liefde’ wilde ze zich laten choreograferen door twee jonge aanstormende talenten: Simone Repele en Sasha Riva, waarvan laatstgenoemde ook mee danst in de show.  Daarnaast wordt Igone op het toneel geflankeerd door enkel dansers uit het mede door haar opgerichte dansgezelschap in ballingschap The United Ukranian Ballet Company.

Vrijdag 17 februari van 20.00 tot 21.15 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

4. Friday Evening Retraite

Al je zintuigen worden hier geprikkeld tijdens Friday Evening Retraite bij Yogapoint. Een programma van yoga, ademwerk, lekker Indiaas eten. Daarbij geniet je de rest van de avond van muziek en waag je een dansje op de muziek van de DJ.

Vrijdag 17 februari van 17.30 - 22.30 uur | Yogapoint

 

5. To Berlyn

Maak je klaar voor de volgende clubnacht in Nijmegen, want zaterdag 18 februari is het weer zover: To Berlyn. Dan komt iedereen samen op de dansvloer van Club Merleyn. Deze sfeervolle clubnachten staan garant voor een overdosis aan elektronische muziek waarvan je het bestaan niet eens wist. 

Zaterdag 18 februari om 23.00 uur | Merleyn

Dit vind je misschien ook leuk...