Wat is er te doen in Nijmegen - 12 t/m 18 september 2022

Een workshop bijwonen, een dansje wagen of een rondleiding krijgen? In de week van 12 september kun je weer veel verschillende dingen doen. We hebben een aantal tips voor je onder een rijtje gezet. Geniet van je week!

1. Cursus – Vrouw in Film – Claire Denis

Er is veel te vertellen over de rol en positie van de vrouw voor en achter de camera’s van de filmwereld. In deze cursus neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je mee in de wereld van vrouw in film. Deze avond neemt hij je mee in het leven van Claire Denis. Deze cursus is te volgen op woensdag 14 september om 19:00 uur.

Cursus Vrouw in Film Claire Denis: woensdag 14 september vanaf 19:00 uur. Marienburg 38 Nijmegen.

2. Fotowolk fotowandeling

Tijdens deze wandeling neemt fotograaf Michiel Heijmans je weer mee door het centrum van Nijmegen. Tijdens de wandeling bezoeken we fotogenieke lokaties in het centrum. Er is alle ruimte voor het nemen van foto's. Het maakt niet uit of je een professionele camera hebt, of een oude telefoon die ook foto's maakt.

Donderdag 15 september van 9.30 tot 12.00. Verzamelen bij de trappen van Museum Het Valkhof.
 

3. Impact024 workshop

Ontdek hèt impact netwerk van Nijmegen. Voor impactmakers die het duurzamer, socialer, inclusief, groener en eerlijker willen doen. Faciliteren zij een laagdrempelige creatieve ontmoetingen op thema’s zoals: impact ondernemerschap, passie, dromen voor Nijmegen op het gebied van impact maken, samenwerking impact netwerk en de Sustainable Development Goals! Deze workshop vindt plaats op donderdag 15 september tussen 19:00 en 22:00 uur. 

Workshop Impact024: donderdag 15 september van 19:00 tot 22:00 uur. St. Hubertussenstraat 10 Nijmegen.

 

4. Watermeloen

Na 3 fantastische edities tijdens de Vierdaagsefeesten is Watermeloen terug op zaterdag 17 september in Doornroosje. Tijdens een Watermeloen feestje dansen en schuren we op de lekkerste R&B, Hip-Hop en Dancehall tunes van de 90’s tot nu. Heet krijgen is een garantie, er wordt voor afkoeling gezorgd met heerlijke Watermeloen ijsjes! Dit verfrissende feest vindt plaats op zaterdag 17 september om 23:00 uur. 

Watermeloen: zaterdag 17 september vanaf 23:00, Doornroosje. Stationsplein 11 Nijmegen.
 

5. Rondleidingen Het Landhoofd

Elke zondag zijn er rondleidingen in Het Landhoofd van de Nijmeegse spoorbrug. De rondleidingen starten vanaf 11:00 uur, elk heel uur start een rondleiding voor een groep van max. 10 personen. De tour duurt 50-70 min. de laatste rondleiding start om 16:00 uur. Er wordt een verborgen stuk Nijmeegse geschiedenis gedeeld met de liefhebbers. 

Rondleidingen aan het landhoofd: elke zondag vanaf 11:00 uur, Het Landhoofd. Gratis entree. Spoorbrugkade 3A Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...