Wat is er te doen in Nijmegen - 12 t/m 18 juni

Zoals elke week hebben we weer de 5 leukste dingen om te doen uitgezocht in Nijmegen. Ga je naar een voorstelling of juist lekker creatief bezig? Het kan allemaal in de week van 12 tot en met 18 juni. Lees je mee?

1. Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

Dinsdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

2. Thomas Erdbrink

In 2021 vertrekken de Amerikanen en hun bondgenoten halsoverkop uit Afghanistan. Terwijl iedereen het land verlaat, besluit Thomas Erdbrink juist om naar Kabul te gaan voor zijn nieuwe docuserie Onze man bij de Taliban. Want het verhaal begint nu pas.Op deze avond vertelt Thomas over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen naar aanleiding van zijn serie. Hoe film je onder een regime dat Westerlingen jarenlang als doelwit zag? En wat ging er vooraf  aan de ontmoetingen die de trauma’s van 20 jaar oorlog onverbloemd in beeld brachten? 

Woensdag 14 juni van 20.15 tot 22.15 uur | De Vereeniging

 

3. Workshop kaarten maken met theezakjes

Op donderdagavond 15 juni vindt er in het Creatief Centrum een workshop kaarten maken met theezakjes plaats. Tijdens deze workshop, leren de deelnemers op een creatieve manier kaarten maken met behulp van theezakjes. De workshop wordt gegeven door iemand met veel ervaring, die de deelnemers stap voor stap begeleidt bij het maken van hun eigen unieke kaarten. Naast het werken met theezakjes komen ook verschillende technieken aan bod, zoals het toepassen van kleuren en texturen.

Donderdag 15 juni 19.00 - 21.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

4. Onias Landveld, Wortels en Cassave

Wortels en Cassave is een bitterzoet verhaal over identiteit, geschiedenis en het vinden van een eigen plek. Met een lach en een traan vertelt Onias Landveld over het ontstaan van zijn Nederlands klinkende achternaam, de conflicten met zijn Hollandse wortels en zijn identificatie met zijn Surinaamse roots. In deze solovoorstelling neemt hij de kijkers mee op vlucht voor een burgeroorlog en de eerste introductie aan een onbekend Venlo in 1989. Wortels en cassave is persoonlijk, intrigerend en snijdend tot op het bot.

Vrijdag 16 juni van 20.00 tot 21.30 uur | De Lindenberg

 

5. SMAAK x Lebowksi 18 juni

Ben jij fan van hout gerijpte wijn? Dan moet je bij deze editie van SMAAK zijn! Samen proef je 3 hout gerijpte wijnen en leer je alles over de verschillende houtrijpingen en hoe je dit kunt proeven aan een wijn. Je gaat dus op reis langs volle smaken en zwoele tonen. Dit doe je samen met de mannen van The Mule Stompers: een energiek duo uit Nijmegen! Hun repertoire zit bomvol covers van swing legendes uit de jaren ’20 en ’30, zoals Bob Wills, Hank Penny en The Hokum Boys. De up-tempo en dansbare nummers zorgen er voor dat zelfs de meest houten Harry van zijn kruk afkomt!

Zondag 18 juni van 15.00 tot 17.30 uur | Lebowski

 

Dit vind je misschien ook leuk...