Wat is er te doen in Nijmegen - 11 t/m 17 juli 2022

Zoals elke week zochten we weer de 5 leukste dingen uit om te doen deze week met de Vierdaagsefeesten in het vizier! Ga je op muzikaal avontuur in Museum Het Valkhof of volg je een workshop ‘Dikke dames schilderen’? Wat zijn jouw plannen? We zijn benieuwd!

1. Op muzikaal avontuur in Museum Het Valkhof

Zin in een muzikaal avontuur voor jou en je kind? Museum Het Valkhof nodigt jullie samen uit om het museum op een bijzondere manier te ontdekken. Geïnspireerd op het Buggyboek DAG Museum van het museum worden de jongste bezoekers aangemoedigd om het museumgebouw fysiek te ervaren: kruipen, springen en klimmen op de brede trappen bij de ingang. En nu ook door muziek te maken! Speciaal voor de Vierdaagsefeesten biedt het museum namelijk een gratis workshop aan waarbij ouders en kinderen begeleid door een professionele muzikant samen muziek maken met het gebouw als instrument. 

Op muzikaal avontuur in Museum Het Valkhof: dagelijks vanaf 16 juli t/m 21 juli vanaf 12.00 uur.

2. Festival op ’t Eiland editie 2022

Na twee jaar geen Vierdaagsefeesten mag de Lindenberg aankomende zomer eindelijk weer Festival op ’t Eiland organiseren, samen met De Schoenfabriek! Op ’t Eiland geniet je van theateracts, muziekoptredens en andere kunstzinnige uitingen. Benieuwd naar het programma? Kijk hier. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker komen relaxen op het terras, met een natje en droogje en de kabbelende Waal als achtergrondmuziek. 

Festival op ’t Eiland editie 2022: zaterdag 16 juli van 14.00 tot 23.59 uur.

 

3. Vierdaagsefeesten 2022

Dit jaar vieren we eindelijk weer de mooiste 7 dagen van het jaar: de Vierdaagsefeesten 2022. Op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland laat heel Nijmegen zien wat ze in huis heeft: kies uit ruim 1000 optredens verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van pop, klassiek, rock, techno of jazz houdt. Een groot feest vier je samen met anderen. En reken maar dat dat tijdens de Vierdaagsefeesten goed komt: feest samen met anderhalf miljoen andere bezoekers! Bekijk het programma van 16 juli en 17 juli.

Vierdaagsefeesten 2022: dagelijks vanaf 16 juli t/m 22 juli van 12.00 tot 00.00 uur.

4. Workshop ‘Dikke dames schilderen’

Dinsdag 12 juli geven Johan Maas en Renée Rokers in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Dikke dames schilderen’. De workshop is van 19.00-21.30 uur en na afloop ga je met je eigen geschilderde dikke dame naar huis. Je gaat aan de slag op een canvas van 24x30cm. Je kunt uit verschillende voorbeelden kiezen. De kosten voor de workshop zijn € 12,50 per persoon. Hiervoor krijg je alle materialen die je nodig hebt voor je werkstuk, intensieve begeleiding, penselen in bruikleen en koffie of thee. Aangezien je met verf aan de slag gaat raden we je aan om niet in je mooiste outfit te komen, maar kleding aan te doen die vies mag worden.

Workshop ‘Dikke dames schilderen’: meld je aan door een mail te sturen naar info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop dikkke dames schilderen.

 

5. Vierdaagsefeesten in De Opstand

Café De Opstand heeft een geweldig programma opgesteld met maar liefst 11 bands van punk tot rockabilly. Zaterdag start het feest om 21.00 met optredens van White Boy Wasted, Janssen & Janssen en Waceyo. Zondag loop je binnen om 21.30 uur voor Mindfucks en Jetblack-56.

Vierdaagsefeesten in De Opstand: gratis toegankelijk, Van Welderenstraat 104. Dagelijks vanaf 16 juli t/m 22 juli van 21.00 tot 02.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...