Wat is er te doen in Nijmegen - 1 t/m 7 mei 2023

Nieuwe maand, nieuwe week, nieuwe weektips! Er is weer genoeg te doen in Nijmegen, en om jou vast op weg te helpen hebben wij 5 tips op een rijtje gezet.

1. Pokey LaFarge

Rasartiest Pokey LaFarge combineert eclectische swing, vroege jazz en ragtime-blues met een goede dosis humor. In mei keert hij terug naar Doornroosje met zijn mix van Amerikaanse muziekstijlen van weleer. Gedurende zijn 15-jarige carrière heeft Pokey wereldwijd zalen uitverkocht. Hij toerde en nam muziek op met Jack White. Zijn muziek was te horen in tv-shows zoals Boardwalk Empire.

Woensdag 3 mei om 20.15 uur | Doornroosje

 

2. Theater Na De Dam | Waterman

Waterman vertelt het aangrijpende onderduikverhaal van de joodse Hatty (Hartog) Waterman, die als enige van een gezin met veertien kinderen niet wordt gedeporteerd naar Auschwitz.
Hij blijft door toeval in zijn eentje achter en door voortdurend van adres te veranderen weet Hatty zijn noodlot te ontlopen en hij ontmoet op zijn tocht markante figuren als zijn heldhaftige Tante Dora en de grimmige jodenverraadster Ans van Dijk. In Waterman zit Helmert Woudenberg tegenover het zevenjarige joodse jongetje en luistert ademloos naar zijn verhaal.

Donderdag 4 mei van 21.00 tot 22.10 uur | Thiemeloods

 

3. Honey Honey Hangout

Je vrij voelen kan nergens beter dan bij Hubert! Op 5 mei is Hubert terug met de Honey Honey Hangout. Na het succes van vorig jaar wordt er dit jaar weer gezorgd voor een prachtig programma vanuit de Open Source Radio container op het terrein.

Vrijdag 5 mei van 12.00 tot 23.00 uur | Hubert

 

4. Lövestad

Lövestad is het alterego van Sjors Lammertink, of eigenlijk: van Sjors en zijn oneindige verzameling synthesizers. Met zijn synths maakt Sjors catchy en feel good house tracks en pompende groovy disco, die hij allemaal live inspeelt en steeds verder laat opbouwen, met een kolkende dansvloer als resultaat.

Zaterdag 6 mei om 22.00 uur | Merleyn

 

5. Panama Pictures

Panama Pictures vervlecht onder aanvoering van prijswinnend choreograaf Pia Meuthen dans met circus, acrobatiek en livemuziek tot meeslepende voorstellingen. In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend in leeftijd van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. 

Zaterdag 6 mei om 20.30 uur | LUX 

 

Dit vind je misschien ook leuk...