Wat is er te doen in Nijmegen - 2 t/m 8 oktober 2023

Ja, ja, het is weer tijd voor de nieuwe weektips en er zijn weer ontzettend veel leuke activiteiten te beleven in Nijmegen! Het is weer lekker gevarieerd, dus voor ieder wat wils. Lees snel verder!

1. Modeshow Marikenhuis

Het Marikenhuis presenteert een modeshow voor en door vrouwen met borstkanker. In de borstkankermaand willen zij vrouwen een hart onder de riem steken. De vrouwen die model zijn voor deze modeshow hebben ervaring met kanker en ze laten zien hoe krachtig en mooi ze zijn.

Zaterdag 7 oktober 2023 om 14.30 t/m 16.00 uur in De Lindenberg.

 

2. Workshop ‘Schoonmaakmiddelen maken. Natuurlijk!’

Ga de strijd aan met de plastic flessen in je keukenkastje! Op 4 oktober en 9 november kun je in Thiemeloods in Nijmegen weer meedoen aan de workshops ‘Schoonmaakmiddelen maken. Natuurlijk!’ Tijdens de inspirerende workshops van Anke van Dijk van climatechain leer je hoe je zelf schoonmaakmiddelen maakt en welke natuurlijke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. Dat bespaart je geld, is leuk om te doen én is goed voor het milieu.

Woensdag 4 oktober 2023 om 20.00 t/m 22.00 uur in de Thiemeloods.

 

3. N00b speelt n00b

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefde afgelopen zomer een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar (2021) het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody.

Dinsdag 3 oktober 2023 om 20.00 t/m 21.20 uur bij de Stadsschouwburg.

 

4. All Breaks Allowed

Al sinds hun oprichting is All Breaks Allowed dé toonaangevende plek voor liefhebbers van breakbeat in Nijmegen. Hun onvermoeibare inzet gedurende een heel jaar heeft geleid tot avonden vol muzikale verrukking, waar fans van dit genre samenkomen om te genieten van een ononderbroken danservaring op de betoverende klanken van UK garage, 2-step, 4X4, electro en jungle.

Vrijdag 6 oktober 2023 om 23.00 uur in Merleyn.

 

5. Radboud Reflects: Doemdenkers en optimisten. Waar gaat het heen met ons?

De wereld gaat naar de knoppen, aldus de doemdenkers op de opiniepagina’s. Zij zien groeiende inkomenskloven, een opwarmende aarde en jongeren die steeds meer stress ervaren. Niks aan de hand, werpen de optimisten tegen: de wereld is nog nooit zo’n prettige plek geweest. En het wordt alleen maar beter. Hoe kunnen die twee visies naast elkaar bestaan? Kom op 2 oktober luisteren naar historicus Eleá de la Porte over het historische debat over vooruitgang en verval en naar filosoof Eelco Runia over welvarende samenlevingen die hun eigen vijand zijn.

Maandag 2 oktober 2023 om 20.00 uur in LUX Nijmegen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...