Wat is er te doen in Nijmegen - 10 t/m 16 juli

Weer een nieuwe week, en dat betekent nieuwe weektips! Wij hebben weer de 5 leukste activiteiten op een rijtje gezet. Tijd om de agenda te vullen!

 

1. Ndlovu Youth Choir

Het in 2009 opgerichte jongerenkoor Ndlovu Youth Choir begon als een naschools programma maar vergaarde in 2019 internationale bekendheid door hun deelname aan America’s Got Talent. Nummers als Higher Love van Kygo, Shape of You van Ed Sheeran, Whitney Houstons Higher Love en Africa van Toto krijgen een remake waar je U tegen zegt. Ze hebben inmiddels drie albums uitgebracht; meer dan genoeg materiaal voor een knalfeest in Doornroosje!

Maandag 10 juli om 20:30 uur | Doornroosje

 

2. The London Film Music Chamber Orchestra

Een meeslepend eerbetoon aan de meest legendarische muziek van Hans Zimmer en John Williams met een live orkest in een maanlicht setting. Ervaar deze iconische filmmuziek uitgevoerd door het geweldige London Film Music Orchestra! Hoor 80 minuten lang de meest betoverende muziek uit memorabele films zoals: E.T, Jurassic Park, Jaws, Memoirs of a Geisha, Harry Potter, Batman V Superman, Indiana Jones, Interstellar, Gladiator, The Dark Knight, Pirates of the Caribbean, Blue Planet, Inception & Man of Steel. 

Woensdag 12 juli van 20.00 tot 21.40 uur | De Vereeniging

 

3. Indie Disco

Geen Vierdaagsefeesten zonder Indie Disco! Op zaterdag 15 juli openen we daarom traditiegetrouw weer met DJ Maarten W de Vierdaagse week in Merleyn. Indie Disco is hét feest voor eenieder die z’n dansvloervitamines wel met een alternatief smaakje prefereert. Van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Kendrick Lamar. Goede platen, koud bier en gezelligheid!

Zaterdag 15 juli om 23.59 | Merleyn

 

4. Concert Hongaarse klassieke muziek

Ervaar Hongaarse klassieke muziek tijdens het concert in het Van 't Lindenhoutmuseum. Beleef opnieuw de bijzondere samenwerking tussen Zoltán Székely en Paul Hermann. In 1922 kwam Zoltán Székely aan in Nederland op één van de Hongaarse kindertreinen. Hij vestigde zich in Nijmegen, waar hij ging wonen bij de familie Everts aan de Berg en Dalseweg. Het was daar dat zijn internationale carrière van start ging.

Zaterdag 15 juli van 15.00 tot 17.00 uur | Van 't Lindenhoutmuseum

 

5. Vintage & handmade zomermarkt bij De Industrie

Voordat je je in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten stort, kun je op zondag 16 juli gezellig komen borrelen, bijkletsen en shoppen bij De Industrie! Op het heerlijke terras van De Industrie in Nijmegen-West vind je op 16 juli een gezellig marktje met vintage kleding en handgemaakte en duurzame producten.

Zondag 16 juli van 12.00 tot 17.00 uur | De Industrie

 

Dit vind je misschien ook leuk...