Voor één keer optreden als concertpianist bij PianoFest

Stichting PianoFest en de Piano Biënnale hebben de handen ineengeslagen en komen dit voorjaar met ‘PianoFest in de Piano Biënnale’. Op zaterdag 22 april kunnen 24 amateurpianisten optreden in de Grote Zaal van Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen.

PianoFest is het enige pianofestival in Nederland dat zich richt op amateurpianisten van alle leeftijden en alle niveaus, met repertoires uit allerlei muziekstijlen. Tijdens PianoFest kan iedere amateurpianist in Nederland voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van liefhebbers van klassiek of jazz tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom.

Optreden of Mini-masterclass

Deelnemers kunnen kiezen voor een optreden - dat zoals gebruikelijk bij PianoFest 5 minuten duurt – of een mini-masterclass. De amateurpianisten spelen op een prachtige Steinway concertvleugel in de Grote Zaal van De Vereeniging. Bij de mini-masterclass krijgen de deelnemers direct na het optreden op het podium feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wie zijn die amateurpianisten?

Van jong tot oud, van de beginner tot de lange-termijn hobbyist en van fanatieke studeerders tot de natuurtalenten onder ons. Alle amateurs komen voorbij op PianoFest. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen en dat is de liefde voor pianomuziek.

Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop voor deelnemers is gestart. Bezoekers mogen gratis naar binnen. Tickets en meer info: www.pianofest.nl

Benieuwd naar voorgaande edities? Check dan het YouTubekanaal van Stichting PianoFest

Dit vind je misschien ook leuk…