Vierde Vierdaagsefeestenbiertje door De Nijmeegse Brouwers nu verkrijgbaar

Ieder jaar brouwt De Nijmeegse Brouwers, een vereniging van zes Nijmeegse brouwerijen, de smaak van de Vierdaagsefeesten: een Vierdaagsefeestenbiertje met ieder jaar een ander recept. Dit jaar schijnt er nieuw licht op oude tradities, het Vierdaagsefeestenbiertje van 2024 is een verfrissend blond bier van 5,5%. Het biertje is vanaf nu te krijgen in de meeste bierwinkels, slijterijen en supermarkten, tijdens de feesten ook op de terrassen in regio Nijmegen en bij verschillende podia.

Vierdaagsefeestenbier en De Nijmeegs Brouwers

Vier jaar geleden zagen de feesten er door de coronacrisis heel anders uit: geen (fysieke) saamhorigheid in de binnenstad, geen podia en de gezelligheid vond plaats op anderhalve meter afstand van elkaar. Om bezoekers toch te verbinden in wat de mooiste zeven dagen van het jaar moeten zijn, ontstond er een initiatief vanuit vijf Nijmeegse brouwerijen. Oersoep, De Hemel, Nevel Wild Ales, Mannenpap, de Brouwtoren en sinds vorig jaar ook Florijn, hebben zich verenigd in De Nijmeegse Brouwers. In 2021 brouwden zij het eerste Vierdaagsefeestenbiertje: een romig en dorstlessend weizenbier van 6%. Na een hoppig blond bier in 2022 en met vorige editie een ‘Nijmeegse Pale Ale’, lanceren de brouwers en Vierdaagsefeesten nu het vierde Vierdaagsefeestenbiertje: Nijmeegs Licht.

Nijmeegs Licht: Vierdaagsefeestenbier 2024

Nijmeegs Licht is een verfrissend blond bier van 5,5% naar een oud-Nijmeegs recept. In 1866 werd ‘Nieuw Licht’ op de markt gebracht en vanaf vandaag proosten we er opnieuw mee in Nijmegen, onder de naam Nijmeegs Licht. Een biertje met een oude, Nijmeegse brouwwijze in een nieuw jasje, dat ook aan het blikje zelf te zien is. Er wordt teruggeblikt op de edities van de Zomerfeesten van 53 jaar geleden, met vier fotovarianten op de blikjes. De smaak vertaalt zich in een kruidenmengsel van kalmoes, gember en vanille en wordt versterkt door een blend van moderne hopvariëteiten, waardoor de afdronk de smaak van witbier nabootst. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van Stichting Vierdaagsefeesten: ‘’Dit jaar proosten wij voor de vierde keer met de smaak van Nijmegen op de mooiste week van het jaar. De Nijmeegse Brouwers weet de historie van Nijmegen te verpakken in deze groeiende traditie en met dit geschiedkundige stukje Nijmegen zijn wij wederom meer dan trots op de samenwerking met de lokale brouwerijen.’’

Verkrijgbaar in Nijmegen

Het Vierdaagsefeestenbier is vanaf nu te koop in de meeste bierwinkels, slijterijen en supermarkten in regio Nijmegen. Tijdens de Vierdaagsefeesten is het bier niet meer verkrijgbaar in de supermarkten in de binnenstad, dan is het op diverse terrassen en kroegen in en rondom Nijmegen op tap te bestellen en drinken bezoekers van de Vierdaagsefeesten het bier bij zo’n 25 verschillende podia tijdens de feesten. Deze locaties worden zichtbaar op de plattegrond in de app en op de website van de Vierdaagsefeesten.

Meer informatie over de Vierdaagsefeesten vind je op de website: vierdaagsefeesten.nl

Dit vind je misschien ook leuk…