Vierdaagsefeesten Nijmegen maakt eerste namen bekend

Van 15 t/m 21 juli vier je de zomer in Nijmegen! Onder de eerste 80 bevestigde artiesten van de Vierdaagsefeesten zijn bekende namen als La Fuente, Paul Elstak, Flemming, Ch!pz, Σtella, Frans Duijts en Sef.

Op het grootste evenement van Nederland vind je ruim 40 podia met de breedst denkbare programmering. Ruim anderhalf miljoen mensen bezoeken het centrum van Nijmegen om zeven dagen lang te genieten van de bekendste hits van dit moment, de fijnste classics, nieuw te ontdekken bands en singer-songwriters, dance-, disco- en house-dj’s en muziek uit alle windstreken. Overdag vind je bovendien kinderprogramma’s, straattheater, lezingen en workshops.

Eerste namen

Elk podium van de Vierdaagsefeesten vormt een festival op zich. Naar Matrixx Live aan de Kade ga je voor populaire namen als Flemming en Ch!pz. Matrixx at the Park is het domein voor artiesten als Paul Elstak, La Fuente, The Partysquad en The Boy Next Door. In de Molenstraat geniet je van Nederlandstalige muziek van onder meer Frans Duijts, John West en Jannes.

Op het Valkhof Festival laat je je verrassen door nieuwe muziek van bands als ΣTELLA, Frankie and the Witch Fingers, Margaritas Podridas, Birds in Row, Geishas of Doom, Cloudsurfers en Kuunatic. In de Stevenskerk staan onder meer Sef, Elephant, Ndlovu Youth Choir en Ladaniva, in de Sint Jacobskapel Stephanie Struijk, Eli Goffa en Remmelt, Muus & Femke.

Ga je voor de sfeer en coverbands? Dan kun je terecht op het Koningsplein, bij Vangrail, The Originals, Royal Beat en This Is Beethoven. Op het Faberplein is het vertrouwd genieten met Ronnie Ruysdael, Baby Blue en Familie De Bruyn. Naast publieksfavoriet Het Gevelconcert staan op de Grote Markt ook Roy & The Rodjers, The Nile Rodgers Dance Dance Tribute Band, LIJN 7 en Fragment. Het Hertogplein laat je meezingen met Wir Sind Spitze, Bennie Solo, The Recipe, Dj René Verkerk en The B Machine. Bij Café Samson vind je William Smulders Band, The Drive, ABBA Tribute, Nijmeegse Annie & Gringo, Alex & Friends Band en De Rolero’s. Groots in de Grotestraat biedt Sher, The Evergreens, Keessie, The Paul Epic Band, Moonspark, Three of a Kind, The Dusty Dice, Low Hangin’ Fruit en Dj Swingrid.

Uit je plaat op de fijnste tunes? Smaakmarkt biedt o.a. Boomshakalak Soundsystem, Disko Disko en Diaspora. Park Kronenburg host Superstrings. Op Kelfkensbos vind je Disco Snolly, Fiesta Macumba en 80’s Verantwoord. Bij Credible: Coming Fout!, Flamingooos en Sweaty Disco.

Grenzeloos genieten is het bij De Kaaij met Mary Lee Familyband, Tornado Beat, The Happy Suspended, Rolling Beat Machine, Bunker, Terra Volta, Balkanova Orchestra en Vintage Black. Bij LUX staan in ieder geval The Etta James Experience en Hobnob Four. Op de Ramblas vind je Marshall Green & The Grey Men, JEF and the pennies from Heaven, Two of a Kind, TUTTI Live en Zoiets.

Alle buitenpodia van de Vierdaagsefeesten zijn vrij toegankelijk, alleen voor enkele binnenconcerten heb je een ticket nodig. Kaartverkoop voor Stevenskerk Live en de Sint Jacobskapel is nu gestart. Houd de Vierdaagsefeesten instagrampagina en het facebookevenement in de gaten voor de volgende update van nog meer fijne namen op de mooiste zeven dagen van het jaar!

Over de Vierdaagsefeesten Nijmegen

De Vierdaagsefeesten vinden plaats rondom de 4daagse wandelprestatietocht, die op de vierde dag van de Feesten begint. In ruim 50 jaar is de Vierdaagsefeesten uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootsten van Europa: verspreid over zeven dagen vinden ruim anderhalf miljoen bezoekers hun weg naar Nijmegen. Maar de ambitie is niet: groot, groter, grootst. Van de 50 grootste evenementen van het land, staat de Vierdaagsefeesten óók bovenaan de lijstjes staan als het gaat om sfeer: op Vierdaagsefeesten vind je de prettigste sfeerbeleving van Nederland!

Stichting Vierdaagsefeesten maakt, samen met talloze partners, een duurzaam evenement van betekenis, met een grote positieve maatschappelijke impact. Op de Vierdaagsefeesten komen mensen en generaties samen, in een veilige, fijne omgeving waar je uit je comfort zone kunt treden en open staan voor nieuwe ervaringen. Voel de ruimte om te genieten, het beste van jezelf te laten zien en je wereld te vergroten. Vier de feesten!

Kijk voor meer informatie op www.vierdaagsefeesten.nl

Dit vind je misschien ook leuk…