Verhalen om je aan te warmen bij Stadsschouwburg en De Vereeniging

Komende maand is er een barstensvol programma in Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging voor jong en oud. Als opmaat naar kerst klinken in De Vereeniging onder meer Christmas carols door het Britse ensemble The Gesualdo Six en speelt Phion de geliefde Vijfde van Mahler. Sven Ratzke brengt met speciale gasten Frank Boeijen & Janne Schra een unieke kerstspecial die alleen in Stadsschouwburg Nijmegen te zien is. Voor kinderen is er ook in de kerstvakantie van alles te beleven. Zo speelt Theater Artemis weer een absurde jeugdvoorstelling waarin niets is wat het lijkt, en brengt de muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht een ode aan de verbeelding. De versierde gebouwen, Glühwein en oliebollen maken de feeststemming compleet. 

De 24 uur van Nijmegen: festival voor en door Nijmegenaren

Op 16 en 17 december beleef je in de héle Stadsschouwburg twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap. De 24 uur van Nijmegen barst van de talenten met Nijmeegse roots: Yeliz Çiçek, Saïda Maggé, Pieter Derks, René le Blanc, Sieneke, Maike Meijer, Emile van der Staak en vele anderen. Ook is er ruimte voor aanstormend jong talent. Ticketprijzen variëren van gratis tot € 15,-: sedv.nl/de24uurvannijmegen


Micha Wertheim voor Twaalven

Cabaretier Micha Wertheim neemt zijn oudejaarsconference, die 31 december is te zien op NPO1, op in Stadsschouwburg Nijmegen. Een unicum in de historie van de Stadsschouwburg! De show wordt drie keer gespeeld en opgenomen. Voor de voorstellingen op 19 en 20 december is een aantal mooie plaatsen vrijgekomen. Tickets via sedv.nl/michawertheim.

Ratzke's Christmas Special 

Sven Ratzke, wereldberoemde Nijmegenaar, brengt de kerstdagen het liefst door in zijn eigen stad. Mét dierbare vrienden. Samen met Sven en zijn vaste band vol virtuozen brengen zij muziek van iconen en hilarische verhalen. Tijdens deze middag die in het teken staat van vriendschap, warmte en muzikale klasse, creëren ze hét ultieme kerstgevoel. Te zien in Stadsschouwburg Nijmegen op zondag 24 december om 15:00 uur. 

Voorstellingen en concerten om je aan te warmen 

Op 17 december brengt het jonge vocale ensemble The Gesualdo muziek uit de renaissance naast die van hedendaagse componisten én traditionele Christmas carols. En Mahler met kerst is bij Phion een echte traditie. Dit jaar is het op 21 december de beurt aan Mahlers geliefde Vijfde symfonie. Kerstsfeer gegarandeerd! Een ander hoogtepunt is het spectaculaire Knock-Out van Jakop Ahlbom Company met ISH Dance Collective. In deze unaniem juichend ontvangen rollercoaster buitelen de acrobatische trucs, komische scènes en visuele effecten in razend tempo over elkaar op 7, 8 en 9 december in de Stadsschouwburg. Daarnaast richt NDT2 op 21 december met Illuminate de schijnwerpers op drie jonge choreografen. En na het succes op Londen West End komt South African Road Trip op 28 december naar de Stadsschouwburg met opzwepende livemuziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans in de gloednieuwe voorstelling ROOTS! 


Ga op avontuur in de kerstvakantie 

Voor kinderen is er ook in de kerstvakantie van alles te beleven. Zo gaan Buurman & Buurman verhuizen (4+) en brengt Frisse Oren met Wiegeling een ode aan het wiegelied voor de allerkleinsten van 6-18 maanden. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht (8+). Kijk voor het complete programma op sedv.nl/feestdagen en op sedv.nl/kerstvakantie.

Kijk voor het complete programma van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging op sedv.nl/feestdagen en op sedv.nl/kerstvakantie
 

Dit vind je misschien ook leuk…