De 16e editie van de Nijmeegse RAGweek binnenkort van start

Van 12 t/m 19 april vindt De RAGweek weer plaats, het Nijmeegse studenteninitiatief dat middels (vaak ludieke) activiteiten geld ophaalt voor goede doelen. De opbrengst van de 16de editie gaat naar Stichting Jalihal en de Esther Vergeer Foundation.

De RAGweek

De RAGweek is een studenteninitiatief dat nu voor de 16e keer in Nijmegen wordt georganiseerd. Samen met besturen van studentgerelateerde verenigingen in Nijmegen, zoals studie-, studenten-, cultuur- en sportverenigingen, organiseert het bestuur (vaak ludieke) activiteiten waarmee ze geld ophalen voor één nationaal en één internationaal goed doel.

Vorig jaar is er een recordbedrag van maar liefst €47.201,38 opgehaald. “Een bedrag dat wij dit jaar natuurlijk willen overtreffen,” vertelt de organisatie. Dit jaar zal de RAGweek van 12 april 2023 tot en met 19 april 2023 plaatsvinden en zal onze opbrengst gaan naar Stichting Jalihal en de Esther Vergeer Foundation.

Kalenders en borrels

Elk jaar wordt er een 'Sexy-met-Stijl bestuurskalender' waarop studentbestuurders van de universiteit, HAN en sport- en cultuurverenigingen op een pikante, maar vaak ook ludieke wijze afgebeeld staan. Deze kalender zal vanaf het begin van de RAGweek verkocht worden door het bestuur en alle medebestuurders die voor de kalender hebben geposeerd.

Een paar weken geleden werd een 'Grasmaaiborrel' georganiseerd, waarbij studenten kaal gingen voor donaties die naar de goede doelen gaan. “Die avond hebben we mede dankzij onze vrijwilligers die kaal zijn gegaan €1162,- opgehaald!” zegt het bestuur trots.

Ludieke acties en samenwerkingen

Ook heeft het bestuur zich 24 uur lang opgesloten in de bestuurskamer op de universiteit, om zo door middel van leuke opdrachten donaties binnen te halen. “Het waren 24 lange uren zonder slaap, maar wel met veel gezelligheid, omdat iedereen langs kon komen. Daarnaast was er een livestream, zodat mensen ook vanuit thuis konden meegenieten en opdrachten konden insturen.”

In samenwerking met Brouwerij De Hemel wordt een witbiertje genaamd 'Witte Waanzin' ontwikkeld, waarvan de opbrengsten wederom naar de goede doelen zullen gaan. Het bier is te drinken in vele horecazaken in Nijmegen.

Meer informatie over de RAG week is te vinden op www.ragweeknijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…