Twee boeken, twee schrijvers en twee zeer actuele thema's

Bij Boekhandel Dekker vd Vegt treden op donderdag 25 april a.s. twee schrijvers op die in hun romans twee uiterst actuele thema’s aan de orde stellen. Klimaatverandering aan de ene en migratie in Nederland aan de andere kant. Uit de keuze van hun thema’s en de wijze waarop die in hun boeken worden behandeld, spreekt hun betrokkenheid met de wereld van vandaag. Hoe maken zij van hun optreden in Boekhandel Dekker vd Vegt een spannend spektakel?

Elke auteur ondervraagt de ander. Om te beginnen stelt Noud Bles zijn kritische vragen aan collega-auteur Ed Bruinvis over zijn zojuist verschenen roman De Inkwartiering. In de roman krijgt een kleine oer-Hollandse dorpsgemeenschap te maken met de regeringsoproep om een aantal vluchtelingen op te nemen. In hun huis, om precies te zijn. De afloop laat zich deze keer niet raden. Ed Bruinvis op zijn beurt stelt zijn vragen aan Noud Bles over diens laatstverschenen roman Een stad van woorden. Dat is een klimaatroman. Hoe heeft hij de mogelijk onrustbarende stijging van de temperatuur en van het zeewaterpeil in een leesbaar verhaal ondergebracht?

Ed Bruinvis publiceerde onderzoekswerk op het gebied van verantwoord ondernemen, vredesvraagstukken en duurzame ontwikkeling. Zijn eerste dichtbundel Rivierklei verscheen in 2008, gevolgd door de verhalenbundels Open op zondag en Het Terras en de dichtbundels Vage Klachten en De Muze. Zijn eerste novelle Angelie dateert uit 2017. Zijn roman De Inkwartiering is begin dit jaar verschenen bij Uitgeverij Aspekt.

Noud Bles schrijft verhalen, gedichten en romans. Zijn debuut was De barokjager (1983), waarin voor Nijmegen een belangrijke plaats was weggelegd. Daarna verschenen van hem onder meer de romans De verborgen hand, De Poolse weg, Bevrijdingsvuur, Zoons zonder vader en De gelukkige roofvogel, de verhalenbundels Het anatomisch museum en Faust aan de Waal en in 2023 de dichtbundel Wij leven, 60 jaar gedichten 1963 – 2023. Een stad van woorden is zijn laatste roman die eind 2023 bij Uitgeverij Aspekt verscheen.

Plaats: Boekhandel Dekker vd Vegt, Marikenstraat 29 in Nijmegen. Iedereen is op 25 april vanaf 18.45 uur (inloop) welkom in de boekhandel, het programma begint om 19 uur. De toegang is gratis.

Vriendelijk verzoek: vooraf aanmelden, info@dekkervdvegt.nl of tel. 024-3020130.

Dit vind je misschien ook leuk…