Toertocht Heimwee naar Nijmegen opnieuw van start!

Wielertoertocht Heimwee naar Nijmegen is als oudste en gezelligste toertocht een begrip onder de Nijmeegse wielerliefhebbers. Helaas ging door corona de tocht de afgelopen drie jaar niet door. Inmiddels is de organisatie overgenomen door wielervereniging R&TC Groenewoud en kunnen toerrijders op zondag 14 mei weer van start. Er zijn twee afstanden uitgezet, van 85 en van 130 kilometer.

De toertocht werd in 1999 voor het eerst werd georganiseerd. Destijds was het de enige toertocht voor wielrenners in Nijmegen. Sinds die tijd is wielrennen veel populairder geworden, en zijn er meer tochten gekomen. ‘Heimwee’ heeft in al die jaren z’n relatief kleinschalige en gezellige imago behouden. Het is een prima gelegenheid om aan het begin van het seizoen de benen weer eens te testen.

De route brengt de deelnemers langs een afwisseling van het rivierenlandschap en de heuvels in de omgeving van Nijmegen. De langere afstand voert bovendien door Duitsland. Op de laatste pittige beklimmingen rond Berg en Dal en Beek zal de ‘heimwee’ naar de finish zich bij veel deelnemers doen voelen!

Start en finish is als vanouds Café Frowijn aan de Pontanusstraat, waar bij aankomst het gezellige terras de perfecte plek is om na te praten. Bij een foodtruck met crêpes kunnen de verbrande calorieën weer aangevuld worden.

Inschrijven?

Het inschrijfgeld mag geen beletsel zijn. Dat is maar 5 euro, en daarbij is een waardebon van 10 euro van wielerspeciaalzaak Kersten inbegrepen. Inschrijven kan via de R&TC Groenewoud (www.rtcgroenewoud.nl), kijk onder Aanbod. Of via de kalender van de NTFU: https://www.fietssport.nl/toertochten/55013. Inschrijven bij Frowijn op de dag zelf kan ook, zolang het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt is.

Dit vind je misschien ook leuk…