The Big Draw Nijmegen heeft dit jaar een internationale allure

The Big Draw Nijmegen kent ook dit jaar als vanouds een laagdrempelig programma vol tekenactiviteiten voor jong en oud. Maar dit jaar heeft zij meer dan ooit een internationaal tintje. Kunstenaars uit o.m. Lissabon, Londen en Tokio komen naar Nijmegen. Na het succes van de Artist Alley vorig jaar breiden we deze enorm uit tot wel 70 stands! Van 8 - 11 september barst het tekenfeest los. Waarvan de grote publieksdag op zaterdagmiddag 10 september plaatsvindt. Kunstenaars, leerlingen, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: Come Back to Colour.

Met het thema Come Back to Colour maken we een liefdesbrief aan elkaar en de wereld om ons heen. We nemen de tijd om te vertragen en te kijken en zo de kleur in ons leven en onze omgeving in volle rijkdom en diversiteit te zien. In de stad zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen.

Internationale samenwerkingen

Nieuw dit jaar is the Big Draw Residency in de Papengas 6, onze nieuwe hoofdkwartier voor The Big Draw Nederland. In september koppelen we twee kunstenaars uit verschillende disciplines om tijdens een residency van een week tot nieuw werk te komen. De allereerste internationale Big Draw residentie is aan Kieron Boothe uit Londen en Simon Mamahit uit Nijmegen. Kieron en Simon gaan tijdens The Big Draw Residency een samenwerking aan om tot nieuw werk te komen waarbij muziek en tekenen elkaar versterken.

Vorig jaar was ze alleen online te bewonderen, maar dit jaar komt ze echt naar Nederland; mangaka Ryo Katagiri uit Japan. Ze is onderdeel van de internationale manga en anime expo in Zutphen en ze geeft masterclasses manga tekenen, ook in Nijmegen, en wel op 18 september. Kunstenaar Paulo uit Portugal komt voor een expositie in de Papengas en een performance samen met Angela Vissers tijdens de Big Draw party.

Artist Alley

Sinds 2021 kent The Big Draw een MANGA en ANIME SUBCULTURE onderzoeksgroep waarbij ze ook een Artist Alley organiseerden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze populaire subcultuur uit Japan. Na het succes van vorig jaar doen we het dit jaar nog eens dunnetjes over. Met 70 stands is het een waar manga paradijs te noemen. Het idee van de Artist Alley is eenvoudig. Kunstenaars tonen hun werk, tekenen live, signeren boeken en je kunt met ze in gesprek vanuit een stand.

Daarnaast een bomvol programma met prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Er komt een grote bus voor de Grote Reis van Judith Nab, Karel van der Eijk bedacht weer een nieuwe tekenmachine, diverse tekenactiviteiten op Plein 44, Marienburgplein, Waalkade en bij culturele partners. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken. Het volledige programma is online te vinden op www.thebigdrawnederland.nl.

The Big Draw Gelderland

The Big Draw Nijmegen is onderdeel van The Big Draw Gelderland (Nederland). De afgelopen jaren heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar andere steden in Gelderland. We trappen af met The Big Draw Nijmegen van 8-11 september om daar van 15 - 18 september neer te strijken in Arnhem. Op 22-25 in Apeldoorn en Zutphen. Waarbij de publieksdagen 24 september in Apeldoorn en 25 september in Zutphen. Zijn. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

Over Stichting P-Art

The Big Draw Gelderland wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art. P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community-art projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte. P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten.

The Big Draw Gelderland groeit dit jaar door naar Big Draw Nederland. Het festival blijft laagdrempelig, creatief, kunstzinnig en vrij, iedereen heeft plezier! Volstrekt vreemden creëren onder begeleiding van kunstenaars de meest geweldige dingen.

Dit vind je misschien ook leuk...