Tentoonstelling Symbiosis Series bij Platform POST

Symbiosis Series, een duo-tentoonstelling met nieuw werk van Isabel Cavenecia & Shani Leseman, is te bezoeken van 23 maart 2024 tot en met 9 juni 2024 bij Platform POST in Nijmegen.

Over de tentoonstelling

De kunstwerken van Isabel Cavenecia en Shani Leseman ontstaan vanuit wat er innerlijk in hen omgaat. Beide kunstenaars werken veelal intuïtief, om iedere vorm van voorbedachte ideeën uit de weg te gaan. Dat uit zich vaak in schilderijen van acryl en olieverf, keramische sculpturen en tekeningen van softpastel. Kunstwerken vol symboliek, waarin handen, boten, spiegels, poorten en dieren je leiden naar andere werkelijkheden. Zoals parallelle werelden, het hiernamaals, maar ook werelden die door de onze heen lopen; de wereld van je dromen, geesten, dingen die je niet fysiek in onze wereld ziet. De tentoonstelling is een uitnodiging om tussen verschillende realiteiten te reizen. 

Over Symbiosis Series

De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen deze reeks tentoonstellingen worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. Het staat de kunstenaars vrij om te experimenteren, onderzoek te doen en hun modus operandi te veranderen. Het is een gezamenlijk proces waar kunstenaars die elkaar voorheen niet kenden ideeën of werkmethoden met elkaar uitwisselen en krachten bundelen.

Opening

De opening vindt plaats op 22 maart. Aanmelden is mogelijk via deze link.

Bekijk de website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk…