Symbiosis Series bij POST Nijmegen

De vijfde editie van Symbiosis Series vindt plaats bij POST Nijmegen van 8 april t/m 4 juni 2023. Deze editie toont de uitkomst van een artistieke dialoog tussen Ischa Kempa (1995, NL) en Tommy Smits (1991, NL).

Beide kunstenaars vertrekken in hun kunstpraktijk vaak vanuit (persoonlijk gevormde) archieven. Die bestaan uit digitale plaatjes van op Instagram geplaatste memes, tot uiteenlopende steensoorten, gevonden fotoalbums uit kringloopwinkels of zelf geschoten foto’s van situaties op straat die aan archeologische hotspots doen denken. Ze zijn geïnspireerd en geïntrigeerd door diverse opgravingen en de archieven en presentatie plekken waar de gevonden objecten in terecht komen.

De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen dit tentoonstelling format worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. De geselecteerde kunstenaars verschillen soms wat betreft het gebruik van medium of conceptuele uitgangspunten, waardoor de tentoonstelling meer een visuele ontmoeting oplevert. Andere keren zijn hun praktijken meer op elkaar afgestemd, waardoor de tentoonstelling zelf één geheel zou kunnen worden.

De tentoonstelling is gecureerd door Fenne Saedt.

Praktische informatie

Locatie: Van Oldenbarneveltstraat 63A, 6512 AT Nijmegen
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 t/m 17.00
Deze locatie is toegankelijk met een rolstoel.

Meer informatie is te vinden op www.platformpost.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk…