Sparta Nijmegen viert haar 125 jarig jubileum met reünie en open dag

Als een van de eerste gymnastiek- en turnvereniging van Nijmegen is Sparta Nijmegen op 7 januari 1989 opgericht. Haar 125 jarige bestaand wordt groots gevierd met een weekend van festiviteiten. Op zondag 16 april nodigen ze alle inwoners van Nijmegen uit voor de grote “Sparta’s Fair”.

Sparta’s Fair is een dag vol leuke spelletjes, turnoefeningen en zullen de selectie dames hun “kunsten” showen tijden een demo. Ook zal er een loterij plaatsvinden met mooie prijzen welke gesponsord worden door diverse Nijmeegse bedrijven. De deuren van de Ark van Oost  gaan open om 11:00 uur. Bij een jubileum mag natuurlijk een reünie niet ontbreken! Op zaterdag 15 april van 19:00 tot 22:00 is er voor oud-leden en (oud-) vrijwilligers een reünie in de Thiemeloods te Nijmegen.

Over Sparta

Sparta Nijmegen kent een rijke geschiedenis in en rondom Nijmegen. De vereniging telt 140 leden in de leeftijd van 4 tot 23 jaar welke verdeeld zijn in recreanten, jong talenten en selectieleden. De selectieleden nemen ook meerdere malen per jaar deel aan wedstrijden van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) . De trainingen worden verzorgt door kundige en ervaren trainsters van maandag tot en met donderdag op 4 locaties in Nijmegen en Malden. Het van oudsher familiegevoel is nooit uit de club verdwenen en kenmerkt nog steeds de karakteristieke cultuur in de club. Plezier in beweging, respect en veiligheid staat voorop. Met de verbinding en saamhorigheid wordt er gewerkt aan ontwikkeling en persoonlijke ambities.

Naast het dagelijks bestuur kent de vereniging een evenementencommissie en een jeugdcommissie. Deze laatste daagt jeugdige leden uit om vanaf 12 jaar organisatie talenten te ontwikkelen door het organiseren van een jaarlijkse 'fundag'. Ook dragen zij bij aan de jaarlijks, door de evenementencommissie georganiseerde, Spartakamp. Ook biedt de vereniging opleidingen aan vanaf 14 jaar voor het begeleiden van turnlessen, welke door de KNGU worden ingevuld. Hiermee is er ook voor jeugd een verdere ontwikkeling tot trainer mogelijk.

Aanmelden voor de reünie en de Fair kan via de website van de vereniging: spartanijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…