Smaakmarkt en Gouwe Ouwe dansen met ouderen

Ouderen die niet vies zijn van een feestje trekken op zondagmiddag tijdens de Vierdaagsefeesten naar Smaakmarkt. Samen met Gouwe Ouwe organiseert Smaakmarkt het grootste seniorenfeest van Nijmegen. Een mooi initiatief tegen eenzaamheid en verveling. Of, zoals Gouwe Ouwe het noemt: vergrijzen op eigen wijze.

Smaakmarkt is onlosmakelijk verbonden met de Vierdaagsefeesten. Aan de Waalkade, ter hoogte van het Labyrinth, proeft men bij talloze foodtrucks smaken van over de hele wereld. Ook muziek is er in overvloed. Hoe later op de dag, hoe groter het feest. Jong en oud weten de podia goed te vinden.

Maar van een stuk maatschappelijke betrokkenheid is de organisatie ook niet vies. ‘Dat proberen we er wel in te houden,’ begint organisator Brent Roozendaal. ‘Voorheen openden we de Vierdaagseweek met een dans voor ouderen om ook hen actief bij het grootste feest van het jaar te betrekken. Dit jaar doen we eigenlijk hetzelfde, maar dan op zondag.’ 

Dus slaat de organisatie de handen ineen met Gouwe Ouwe - een initiatief van Stichting De Tijdmachine met de missie om iedereen op hun eigen manier oud te laten worden: waardig, respectvol en met zelfregie. En dus ook met een hele hoop muziek. ‘Met de livemuziek van Gouwe Ouwe maken we een muzikale tijdreis. Terug naar de liedjes waarop vroeger in de kroeg of dancing gefeest werd. Een sterk concept dat ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd is.’ 

De oproep van de organisatie is duidelijk. ‘Neem je opa, oma, vader, moeder, buren of kennissen op leeftijd zondagmiddag mee naar Smaakmarkt. 'Om geweldige herinneringen nieuw leven in te blazen en samen het meeste uit de mooiste week van het jaar te halen,’ besluit Brent.

Overigens is er iedere middag wel iets te doen bij de podia van Smaakmarkt. Zo wordt er ook voor kinderen genoeg georganiseerd, bijvoorbeeld de kinderdisco in samenwerking met Hallokids Radio (zaterdag, zondag en donderdag), Boswachter Tim en de Driftje kinderdisco (maandag) en de Poppenkast aan de Waal (dinsdag). De Grote Smaakmarkt Disco Bingo is er op donderdag voor iedereen die bingo weleens met klassieke discoplaten heeft willen spelen. Iedere middag is er dus genoeg te beleven voor jong en oud.

Smaakmarkt Labyrinth is tijdens de Vierdaagsefeesten van 13 t/m 19 juli iedere dag tussen 13:00 en 00:30 te bezoeken. Bekijk hier het volledige programma van Smaakmarkt. 

Dit vind je misschien ook leuk...