Sinan Can nieuw lid Raad van Toezicht

Sinan Can, bekend onderzoeksjournalist en programmamaker, is sinds 1 augustus lid van de Raad van Toezicht van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Hij is benoemd voor een periode van vier jaar. Sinan Can verwierf faam met documentaires als 'Bloedbroeders', ‘Onze missie in Afghanistan’ en ‘Retour Kalifaat’. Voor NPO1 maakte hij het radioprogramma ‘Sinans Atlas’.

Sinan Can is begaan met kunst en cultuur en met de Nijmeegse podia in het bijzonder, wat niet verwonderlijk is, gezien zijn Nijmeegse roots.

Maatschappelijk betrokken

Sinan Can is, net als de Schouwburg en Vereeniging, van mening dat podia meer inclusief moeten zijn. Met zijn kennis wil hij graag bijdragen aan het vergroten van de diversiteit in het aanbod en de publiekssamenstelling. De Raad van Toezicht en directie van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zijn verheugd over zijn benoeming. Cans ervaring als creatieve maker en zijn breed maatschappelijk perspectief zijn een waardevolle aanvulling voor het team.

Cultureel knooppunt

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging, gelegen aan het Keizer Karelplein, vormen een cultureel knooppunt midden in de samenleving. Een creatieve omgeving voor het onverwachte en niet-alledaagse. Actuele en maatschappelijke thema’s komen terug in de programmering met verhalen van en voor de stad. Het thema voor komend seizoen is Hier komt Nijmegen samen, met uiteenlopende programma’s als The Hot Peaches (Toneelmakerij & DOX), Podium voor de Stad, I’m (not) every woman (Ragazze Quartet), The Prom en Coriolanus (Het Nationale Theater). De Raad van Toezicht bestaat met Sinan Can uit zes personen en is belast met controlerende en adviserende taken en treedt op als werkgever voor de directeur-bestuurder.

Dit vind je misschien ook leuk...