seizoen vol klassieke muziek en met nieuwe concertvleugel

Van Mozarts opera Cosí fan Tutte door het vermaarde Orkest van de Achttiende Eeuw, tot Vivaldi’s geliefde Vier Jaargetijden door het Italiaanse barokorkest Accademia Bizantina en pianosonates van Schubert door ‘grande dame’ Elisabeth Leonskaja: seizoen 2023-2024 biedt een (internationaal) programma met voor elk wat wils. De kaartverkoop voor de Vrienden van Stadsschouwburg en De Vereeniging is gestart!

De onlangs aangeschafte Steinway concertvleugel staat letterlijk in de spotlights in de serie Meesterpianisten in Nijmegen. Komend jaar is het aantal klassieke concerten uitgebreid en zijn er meer programma’s met internationale topmusici en ensembles. Programmeur Kenne Peters stelde een gevarieerd programma samen, in samenwerking met Phion en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. In de nieuwe brochure klassieke muziek staan alle concertseries van het komende seizoen gebundeld met een aantrekkelijke kortingsprijs.

Muziek voor nieuwkomers en voor doorgewinterde luisteraars

Of je nou een doorgewinterde liefhebber bent of nieuw in de wondere wereld van de klassieke muziek: er is volop keus. Van verrassende kruisbestuivingen en muzikale ontdekkingen tot concerten met verdiepende inleidingen en muziek met wijnproeverij. Enkele tips van programmeur Kenne Peters: Cappella Amsterdam brengt, als ensemble in residence, drie uiteenlopende en verrassende programma's voor muzikale avonturiers.

Amsterdam Sinfonietta deelt het podium met de gelauwerde Turkse pianist Fazil Say in ‘Mozart à la Say’, de wereldberoemde countertenor Andreas Scholl zingt samen met collega-counter Maarten Engeltjes aria’s en duetten van Purcell en Blow, en contrabassist James Oesi en pianist Djuwa Mroivili breken een lans voor de muziek van de onterecht vergeten componisten Samuel Coleridge-Taylor en Florence Price. Phion brengt een veelkleurig symfonisch programma met onder meer de Negende van Beethoven en een Hommage aan Duke Ellington, en in het 74e seizoen van de Nijmeegse

Stichting voor Kamermuziek treden musici van wereldformaat op, waaronder pianist Benjamin Grosvenor en het Belcea Quartet.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op woensdag 29 maart om 11.00 uur via sedv.nl/klassiek. De dagkassa in De Vereeniging is geopend en telefonisch bereikbaar woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur, tel. nr. 024 3 22 11 00. De brochure is gratis af te halen aan de kassa van De Vereeniging. De concertseries staan gebundeld met een aantrekkelijke kortingsprijs. Uiteraard kunnen er ook losse tickets worden gekocht.

Meer informatie over de Stadsschouwburg en De Vereeniging vind je op hun website.

Dit vind je misschien ook leuk…