‘s Werelds grootste filmfestival voor kinderen komt weer naar LUX

Van Griezelgrime tot schilderen met je stem. En van opblijffilm Wallace & Gromit tot de prachtige openingsfilm Jippie No More!. Deze herfstvakantie vind je weer de mooiste films en series, het MediaLab en superleuke workshops en masterclasses op het grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 – 14 jaar en hun (groot)ouders, CineKid. Alles met als doel om te verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. 

De impact van kunstmatige intelligentie 

Tijdens het festival wordt samen met kinderen de impact van AI op media, film, beeldtaal, storytelling, interactie en creatie verkend. De workshops en het MediaLab sturen de kinderen op een ware ontdekkingsreis, prikkelen hun nieuwsgierigheid en stimuleren hen om vragen te stellen en hun creativiteit te uiten. Zo kunnen kinderen een uniek stem schilderij maken onder begeleiding van een stemcoach en digitale dirigent. Kunnen ze bijzondere dieren en planten bekijken bij Verwonderwezens of de knorrige knikkers de juiste kant op sturen in de digitale flipperkast. 

Openingsfilm Jippie No More! 

De openingsfilm is Jippie No More!, een nieuwe Nederlandse familiefilm van de makers van de welbekende familieserie Lampje. Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Het is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis. 

Opblijffilm en dansen met Mina 

Ook dit jaar is er weer een opblijffilm waar kinderen in hun pyjama en met knuffel plaats kunnen nemen in een grote bioscoopstoel. Dit jaar is dat Wallace & Gromit (8+), een aanstekelijke, absurde, vriendelijke klei-animatie-horror voor de hele familie, met veel liefde en oneindig geduld gemaakt. Ook kunnen kinderen de vrolijke film Dancing Queen (8+) bekijken om daarna met de dansworkshop leren dansen zoals Mina uit de film. Verder vertonen we o.a. Rosa – De kleine bloemenfee (4+), Klara’s gekke trein avontuur (6+) en Zeevonk (10+). 

Bekijk het hele programma op: lux-nijmegen.nl/cinekid 

Meer informatie en kaarten 

Kaarten voor de Cinekid films en de workshops kosten €8,00 en geven automatische toegang tot het MediaLab. Kaarten zijn te koop via lux-nijmegen.nl/cinekid  

Dit vind je misschien ook leuk…