RUIS opent deuren voor tentoonstelling: Kunstfietstocht - final destination

Donderdag 25 augustus opent RUIS haar deuren voor de drie-daagse tentoonstelling 'Kunstfietstocht - final destination' met kunst van Chantal van Lieshout. Dat wordt gevierd met een feestelijke opening van 20:00 tot 23:00.

Kunstfietstocht

Afgelopen zomer maakt kunstenaar Chantal van Lieshout een fietstocht door Nederland. Telkens naar een kunstinstelling in een andere stad met een nieuw samenwerkingspartner; kunstenaars, of collectieven uit die steden. Onderweg zocht Van Lieshout verbinding met de omgeving en inspirerende dingen als grassprietjes, muggen en kersenbomen. De aftrap begon bij Platform P-OST, Arnhem in samenwerking met Joke Beltman, vervolgens fietste Van Lieshout naar Casco, Utrecht om daar de hele week samen met het Travelling Farm Museum naar een workshop toe te werken. 

Via Nieuw en Meer in Amsterdam waar ze een expositie maakte en Nest in Den Haag, waar van Lieshout samen met kunstenaar Valantina Gal werkte, vervolgde de reis naar Showroom Mama in Rotterdam, waar verscheidene tekenaars hun krachten bundelen om tot slot te eindigen bij RUIS in Nijmegen met een solotentoonstelling waarin de hele reis wordt samengevat. De Kunstfietstocht staat in het teken van verbinding en het idee is ontstaan in de lock-down periode, die we tijdens dit zonnige festivalseizoen alweer haast zijn vergeten. Maar gelukkig gaat de kunst weer door en ondertussen fladderen muggen vrolijk boven grasveldjes bij kersenbomen.

Zin om langs te komen bij de opening op donderdag 25 augustus? Bekijk HIER het evenement. Geen tijd om de opening te bezoeken? De tentoonstelling is gratis toegankelijk t/m 27 augustus. 

Dit vind je misschien ook leuk...