Roze Woensdag in de Museumwinkel: ook bij dieren doodnormaal!

Op deze dag vraagt de organisatie van Roze Woensdag in samenwerking met stichting Vierdaagse feesten en andere (LHBTI+) partijen aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap in Nijmegen en omstreken. Daarom zal Nijmegen 22 juli overspoeld worden met de kleur roze en regenboog vlaggen. Omdat in de dierenwereld ook soorten van elk pluimage bestaan, wil de Museumwinkel.com, een winkel voor interieur en opgezette dieren, daar ook extra bij stil staan! 

Homoseksuele liefde in de dierenwereld

Homoseksuele liefde komt regelmatig voor in de dierenwereld. Vandaar dat de etalage van De Museumwinkel.com roze zal kleuren en er regenboogvlaggen aanwezig zullen zijn. 1500 verschillende diersoorten vertonen namelijk homoseksueel gedrag, waaronder pinguïns, fruitvliegjes, tuimelaars, flamingo’s en bonobo’s. Homoseksuele pinguïns vragen tijdens het paarseizoen bijvoorbeeld een vrouwtje om een ei voor ze te leggen, welke ze vervolgens met zijn drieën of met zijn tweeën uitbroeden. Een koppel pinguïns zal daarom in de week van 20 tot en met 24 juli met trots hun veren laten zien in de winkel. 

Uniek assortiment van de Museumwinkel

De Museumwinkel.com biedt een uniek assortiment met opgezette dieren - zoals een opgezette ijsbeer, een opgezette leeuw, een zebra en vele kleurrijke vogels -, exotische vlinders, insecten, stolpen, skeletten en andere wonderen der natuur. Alle dieren waar mee gewerkt wordt, zijn overleden in dierentuinen. De Museumwinkel.com sponsort veel kwekerijen en dierentuinen. Bekijk het aanbod op de webshop www.demuseumwinkel.com.

Dit vind je misschien ook leuk