‘Romeins lentefeest’ in Stad en Landschap

Op 1 mei tussen 14:00 en 17:30 uur (tijdens het Romeins Lentefeest) start het kunstproject in stadspark ‘Groene perron’ aan de Oude Groenewoudseweg. Hierbij is een bewegende kunstinstallatie in de wind te zien die je vanuit wandelroutes kan bewonderen.

In het voorjaar komen voor het eerst de Romeinse bloemen en kruidenplanten in beeld in stadspark ‘Groene perron’. Geurbeleving staat hierbij centraal. Een deel van de inheemse bloemen in het stadspark zijn spontaan komen aanwaaien met de wind, zoals de ‘Gele Morgenster’ bloemen en ‘Duizendblad’. Voor deze speciale geurbeleving in de wandelroute ‘Godin van de Flora’ wordt in samenwerking met de gemeente Nijmegen een meanderend Romeins bloemen en kruidenlint gerealiseerd in het stadspark. Het meanderend bloemenlint is daarnaast bedoeld om de biodiversiteit in de stad Nijmegen te vergroten.

Dansende penseel vanuit de ‘Flora Romana’ route

Ook voor park Lingezegen laat beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen het ‘Dansend penseel’ zien in de ‘Flora Romana’ wandelroute, die door de wind in beweging zullen worden gebracht met zijn installatie. Met een ‘Dansend penseel’ in de wind worden verschillende kleurige bloemblaadjes geschilderd op handgeschept en vellen geurend papier in de wind.

Dromen onder Romeins erfgoed

De dansende bloemblaadjes worden in speciale katoenen dekbedovertrekken verwerkt, die de kunstenaar ontwerpt. Wie ook zou willen wegdromen onder de ‘dansende bloemblaadjes uit het Romeins verleden’, kan een dekbedovertrek als kunstwerk met zakje Romeins bloemenzaad in de kussensloop krijgen bij de kunstenaar.

Meer informatie hierover? Mail dan naar b.corstiaensen@planet.nl

Dit vind je misschien ook leuk…