Reflecting Freedom – Een avond met Thomas Erdbrink

Maandag 25 september vindt Reflecting Freedom plaats bij Lindenberg Cultuurhuis, een werkconferentie met het thema vrijheid versus onvrijheid voor jongvolwassenen. Op deze avond vertelt journalist Thomas Erdbrink over zijn ervaringen in Afghanistan na het vertrek van de Amerikanen en hun bondgenoten in 2021. Ook Roy Grinwis van de Koninklijke Landmacht en Spoken word kunstenaar Luhan Buleshkay zijn te gast. Daarnaast is er volop gelegenheid om met elkaar en de gasten in gesprek te gaan.

Vrijheid versus onvrijheid

Jong zijn is ook in Nederland soms best ingewikkeld. Er zijn grote ontwikkelingen die het alledaagse leven nu, maar zeker in de toekomst van jongeren beïnvloeden. Denk aan de oorlog in Oekraïne, de klimaatverandering, de vluchtelingenstromen en overvolle opvanglocaties, toenemende armoede, woning schaarste en veel meer. En dat alles in een samenleving waar mensen bijvoorbeeld via social media soms heel hard zijn tegen elkaar en er geen ruimte lijkt te zijn om naar elkaar te luisteren. Dan kan vrijheid van meningsuiting opeens juist gevoelens van onveiligheid en zelfs onvrijheid oproepen. Vrijheid versus Onvrijheid is dan ook het thema van de werkconferentie Reflecting Freedom die zich speciaal op jongvolwassenen richt.

Te gast

Op deze avond vertelt journalist Thomas Erdbrink over zijn ervaringen in Afghanistan na het vertrek van de Amerikanen en hun bondgenoten in 2021. Welke toekomst is er voor de Afghanen; van bommenlegger tot hoofd van de meisjesschool? Aan de hand van indringende fragmenten laat Thomas je op deze avond zien wat de (onzichtbare) gevolgen zijn van oorlog en verloren vrijheid. Daarnaast gaat Thomas samen met presentator Eveline van Rijswijk deze avond in gesprek met Roy Grinwis, werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Tijdens zijn inzet in Afghanistan raakte hij gewond bij een zelfmoordaanslag. Spoken word kunstenaar Luhan Buleshkay relativeert, zet op scherp en zwengelt de discussie aan.

Praktische informatie

Reflecting Freedom biedt volop mogelijkheid om met elkaar en de gasten in gesprek te gaan. Naast het zaalprogramma is er een aantrekkelijk randprogramma waaraan je deel kunt nemen – als je dat wilt. Schuif jij ook aan? Je bent van harte welkom op maandag 25 september om 19:30 uur in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 in Nijmegen. Tickets zijn gratis te bestellen via www.delindenberg.com/theater/reflecting-freedom.

Dit vind je misschien ook leuk…