Recordaantal deelnemers bij 8e Alfa Laval Stevensloop

Meer dan 10.000 hardlopers staan ingeschreven voor de Alfa Laval Stevensloop van komend weekend. Nog nooit deden zoveel mensen mee aan de Nijmeegse stadsloop. De Stevens Stadscross en de halve marathon zijn met beide 3.000 deelnemers helemaal uitverkocht. De halve marathon kent een vernieuwd parcours door onder andere de Ooijpolder en met twee passages over de Waalkade. Bij de Stevens Stadscross gaan de lopers voor het eerst door de bibliotheek en zijn er nieuwe lichtprojecten aan de route.

Mohamed en Maas op 10 kilometer

Op de 10 kilometer gaan Abdirahman Mohamed en Luuk Maas de strijd met elkaar aan. Maas won deze afstand vorig jaar in een parcoursrecord van 29:36. Nijmegenaar Mohamed won het jaar ervoor in 29:43. Bij de vrouwen staan Ruth van der Meijden, Irene van Lieshout en de Belgische Mélanie Bovy aan de start van de 10 kilometer. Op de halve marathon verdedigt Luc Schout zijn titel en gaat Marcella Herzog voor de overwinning. Milan van der Meer, winnaar van de 5 kilometer in 2022 na een spectaculaire eindsprint, staat samen met veel van zijn teamgenoten van Team Zevenheuvelen aan de start van de kortste afstand.

Aandacht voor verdere verduurzaming

Bij de Alfa Laval Stevensloop zijn de deelnemer-shirts voor het eerst voor 50% gemaakt van gerecyclede shirts die zijn ingezameld bij de NN Zevenheuvelenloop. Verder bestaat het Alfa Laval Stevensloop-shirt voor 50% uit gerecyclede PET-flessen. Ook bij de Alfa Laval Stevensloop worden weer oude sportshirts ingezameld waarmee shirts voor de komende evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop worden gemaakt.

Bij de drankposten aan het parcours krijgen de deelnemers water en Powerbar sportdrank in rPET-bekers. Deze bekers worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe bekers. Aan de finish krijgen alle deelnemers een herbruikbaar bekertje van titelsponsor Alfa Laval.

Startlijst (sub)toplopers

Bekijk hier de startlijst van de (sub)toplopers.

Live uitzending Omroep Gelderland

De Stevens Stadscross start zaterdag 16 maart om 21:00 uur. De Alfa Laval Stevensloop begint op zondag 17 maart om 12:00 uur met de halve marathon. De gehele Alfa Laval Stevensloop is zondag live te volgen op Omroep Gelderland via deze link.

Voor meer informatie, bekijk de website.

Dit vind je misschien ook leuk…