RAGweek x Radboud Reflects: Het kwetsbare kinderbrein | Lezing door Dick Swaab

De RAGweek is een stichting die zich jaarlijks inzet om geld op te halen voor twee goede doelen voor 2021 zijn dit Stichting De Hond Kan De Was Doen en Stichting Right to Play. Dit jaar is alweer de 14e editie van de RAGweek in Nijmegen. Samen met heel studerend Nijmegen wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Een RAGweek in coronatijd is zo makkelijk nog niet. Daarom is de stichting erg blij dat ze een samenwerking op hebben kunnen zetten met Dick Swaab en Radboud Reflects.

Dick Swaab zal op 12 april aanstaande een lezing gaan geven over het kwetsbare kinderbrein. Swaab is een arts en neurobioloog aan de Universiteit van Amsterdam en weet dus als geen ander hoe het kinderlijk brein zich ontwikkelt. Het onderwerp van de lezing staat in nauw verband met het internationale goede doel van de RAGweek: Stichting Right to Play. Deze stichting zet zich namelijk in voor kinderen in oorlogsgebieden. Right to Play organiseert sport- en spelelementen voor kinderen die in armoede opgroeien. Door te spelen ontwikkelen kinderen namelijk vaardigheden die ze hard nodig hebben in de omgeving waarin ze opgroeien. Zoals bijvoorbeeld samenwerken, oplossingen zoeken en omgaan met andermans emoties. In de lezing zal onder andere het effect sociale interactie op de ontwikkeling van het brein aan bod komen. Na de lezing van Dick Swaab zal hij in gesprek gaan met Roshan Cools een neurowetenschapper bij het Radboudumc Roshan Cools. Samen zullen zij het hebben over opvoeding, onderwijs en of we daadwerkelijk onze hersenen kunnen trainen.

De lezing zal plaatsvinden op 12 april aanstaande en is gratis te volgen via een livestream. Via onderstaande link is het mogelijk je aan te melden voor een reminder. Tevens krijg je zo ook de link nogmaals in je mailbox: http://bit.ly/30VjlZ6. Ondanks dat de deelname geheel gratis is, is het wel mogelijk een donatie te doen aan Stichting RAGweek Nijmegen ten behoeve van Stichting De Hond Kan De Was Doen & Stichting Right to Play en het Nederlands Herseninstituut. Doneren kan via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk