Ragazze Quartet en Theaterstraat brengen muzikale vertelling over zusterschap

Op zaterdag 21 januari om 20:15 uur brengt Ragazze Quartet in samenwerking met Theaterstraat 'I’m (not) Every Woman'. Het is een muzikale vertelling over zusterschap. Rachel Rumai Diaz (spoken word) en Lilian Farahani (sopraan) brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt. Aansluitend is er een nagesprek met de spelers en de musici onder leiding van columnist/auteur Aya Sabi.

Westerse en oosterse muziektraditie en gesproken tekst

De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en atmosferisch met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

Nagesprek met columnist/auteur Aya Sabi

Aansluitend op de voorstelling is er een nagesprek met het gezelschap en spelers onder leiding van Aya Sabi (1995). In 2022 bracht Sabi haar tweede boek uit bij Das Mag. Dit boek, getiteld ‘Half leven’, is een familiekroniek over drie generaties vrouwen in Marokko en Nederland. Het boek schuurt aan thema’s als intergenerationeel trauma, wat een gevoel van thuis kan zijn (of juist niet) en wat het betekent om in deze context(en) vrouw te zijn. Hiermee sluit het mooi aan bij de voorstelling. Het nagesprek zal op deze gedeelde thematiek ingaan.

Zaterdag 21 januari – Concertgebouw De Vereeniging: I'm (not) every Woman - Ragazze Quartet, Rachel Rumai Diaz en Lilian Farahani. De voorstelling vindt plaats van 20:15-21:30 uur en het nagesprek van 21:40-22:20 uur. Meer informatie vind je hier: sedv.nl/ragazze
 

Dit vind je misschien ook leuk…