Radboud Academy en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen sluiten handen ineen

Tijdens het nieuwe Young Potential Programme van Radboud Academy, het overkoepelend centrum voor Leven Lang Ontwikkelen van de Radboud Universiteit, worden 15 recent afgestudeerden van de universiteit op weg geholpen naar hun eerste baan. De training wordt volledig gefinancierd door het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen waardoor het toegankelijk is voor starters zonder baan om te werken aan hun talenten, drijfveren, zelfvertrouwen en veerkracht.

Klaargestoomd voor de arbeidsmarkt

Zes weken lang werken de afgestudeerden aan professionele en persoonlijke vaardigheden die hen helpen om hun droombaan te bemachtigen. De deelnemers krijgen de kans om met experts van de Radboud Universiteit aan de slag te gaan met onderwerpen als zelfkennis, drijfveren, zelfvertrouwen, communicatie en personal branding. Daarnaast krijgen zij een persoonlijk loopbaangesprek van het werk en leerloket en werken zij aan online modules over onderwerpen als solliciteren en netwerken. Zo worden zij klaargestoomd om zelfverzekerd de arbeidsmarkt te veroveren.

“Samen verkleinen wij de kloof tussen studie en arbeidsmarkt”

Gezamenlijke wil om de kloof te dichten

De samenwerking tussen WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en Radboud Academy is ontstaan door de gezamenlijke wens om het gat tussen studie en arbeidsmarkt te dichten. Uit onderzoek blijkt dat zowel net afgestudeerden als werkgevers een kloof ervaren tussen de competenties die studenten tijdens hun studie verwerven en de competenties die werkgevers in de praktijk van hen verwachten. De rekening van het bijspijkeren van deze competenties ligt bij de afgestudeerde persoon. Terwijl zij niet het budget heeft om deze rekening te betalen.

Goed voorbeeld doet volgen

Radboud Academy biedt een soortgelijke training genaamd het Young Professional Programme al enige tijd met succes aan recent werkenden aan, waarvan de werkgever de training vaak betaalt. De subsidiëring maakt het mogelijk om dit programma bij te schaven naar de behoeften van afgestudeerden zonder baan. Op deze manier speelt Radboud Academy graag zo vraaggericht mogelijk in op de uitdagingen in de samenleving. Zie ook haar andere cursussen voor professionals, bijvoorbeeld Duurzame Loopbanen en AI for Business, of haar For the Curious-cursussen voor het brede publiek.

De eerste editie van het Young Potential Programme start op 3 februari 2023. Ben jij net afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, heb je nog geen geschikte baan en kan je wel een duwtje in de rug gebruiken? Schrijf je voor 15 januari in via de website van Radboud Academy.

Dit vind je misschien ook leuk…