Programma Music Meeting Festival 2023 compleet

In het Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei, barst Music Meeting Festival los in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Een ontmoetingsplek voor muziek avonturiers van alle leeftijden. De laatste namen die het hoofdprogramma compleet maken zijn altvioliste Jelena Popržan, zangeres en performer ADJA, trio Multifarious, zangeres Maria Mazzotta, en de musici die bij Lux Ex’ installatie l’Objet Sonore optreden: saxofoniste Ada Rave en vocalisten Annelie Koning en Ferry Heyne.

Voor de jongste festivalbezoekers is er van alles te beleven bij kinderprogramma ‘Mini Meeting’. De All Ears Area brengt een gevarieerd programma waarbij je op de huid van de muzikanten zit. Op eerste Pinksternacht is er tot diep in de nacht een MM afterparty in poppodium Merleyn.

Sounds of Europe

Als partner in het Europese samenwerkingsproject Sounds of Europe mogen we dit jaar een aantal bijzondere artiesten presenteren, waarvan sommigen voor het eerst in Nederland. Neem de unieke Servisch-Oostenrijkse altvioliste Jelena Popržan die zowel met kwartet als solo optreedt. De Hongaarse dark folk band MORDÁI maakt zijn opwachting niet alleen met een optreden, maar ook met een filmvertoning over de band. De gerenommeerde Italiaanse zangeres Maria Mazzotta presenteert haar geprezen album ‘Amoreamaro’.

Van improvisatie tot theatrale soul

Extravagante melodieën zijn het resultaat van improvisaties van saxofoon, cello en banjo, bij het Frans-Schots-Amerikaanse Multifarious. De oplettende luisteraar kan invloeden van Appalachen Folk, Midden-Oosterse deuntjes en deconstructed bluegrass ontdekken. Nog meer impro vindt plaats rondom de installatie l’Objet Sonore, gecureerd door bassist Luc Ex. Hij programmeerde de volgende musici bij zijn l’Objet Sonore: op de eerste festivaldag is dat de Argentijnse saxofoniste Ada Rave, op de andere dagen volgen stemfenomeen Annelie Koning en De Kift zanger Ferry Heyne. De Belgische soul, jazz en -gospelzangeres en theatermaker ADJA maakt haar debuut in Nederland en presenteert op theatrale wijze haar ep ‘IRONYE’.

Mini Meeting

Music Meeting is voor alle leeftijden, dus ook voor jonge muziek avonturiers. Zo is er drie dagen ‘Mini Meeting’-programma, met onder meer workshops van festival-artiesten Lucas Dols, Maria Mazzotta ‘Collective Singing’ en Maija Kauhanen.

All Ears Area

In de All Ears Area is er ruimte voor verdieping en ontmoeting met de musici, en wordt uiting gegeven aan het festival-motto ‘The light is always changing’. Met interviews, lezingen, films en korte optredens van onder meer de Amerikaanse performer Jamika Ajalon, de Ghanese zanger en saxofonist Gyedu-Blay Ambolley & trompettist Peter Somuah, en de Japanse vocalist en satsuma-biwaspeler Junko Ueda. Het gehele All Ears Area programma wordt later bekend gemaakt.

MM Afterparty - 28 mei

Zondag kan er tot de late uurtjes gedanst worden in poppodium Merleyn tijdens de MM Afterparty. In samenwerking met Rainbow Collective Festival, onder meer met de Finse DJ Matti Nives.

Kaarten zijn te koop via musicmeeting.nl. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Dit vind je misschien ook leuk…