Organisator De Dromaai keert terug op Plein ‘44 tijdens Vierdaagsefeesten

Na afwezigheid van evenementeninvulling op Plein ‘44 tijdens afgelopen editie van de Vierdaagsefeesten, komt hier in 2024 verandering in: De Dromaai keert terug als organisator op het geliefde plein. Plein ‘44, een ontmoetingsplek voor jong en oud, staat bekend om de interactieve liveoptredens. Afgelopen editie liet De Dromaai weten een stopknop te moeten indrukken na het organiseren van Plein ‘44 voor zeven jaar. Dit jaar staat De Dromaai samen met haar compagnons klaar om het plein komende zomer met een spetterende feestweek opnieuw tot leven te brengen.

Dit najaar werd er vanuit Vierdaagsefeesten een oproep geplaatst met daarin de vraag naar een organisator die Plein ‘44 tijdens de Vierdaagsefeesten 2024 nieuw leven zou inblazen. Het nieuws dat Plein ‘44 tijdens de Vierdaagsefeesten opnieuw een kloppend hart gaat worden, bracht meerdere aanmeldingen van potentiële organisatoren met zich mee. Na zorgvuldige beoordeling van deze aanmeldingen is opnieuw gekozen voor De Dromaai, waarbij eigenaren Joost Eickmans en Rolph de Groot, samen met hun compagnons, als de winnaars van het beoordelingskader uit de bus kwamen. Hun doordachte plannen voor Plein ‘44, met de nadruk op samenwerking met lokale ondernemers, gaf de doorslaggevende voorsprong.

Waarom de keuze voor de oude organisatie?

Waar De Dromaai vorig jaar afzag van het organiseren van Plein ‘44, zag de organisatie dit jaar de kans zich weer in te schrijven. De Dromaai kan onder andere door vastberadenheid en een proactieve samenwerking met compagnons en diverse lokale partijen Plein ‘44 komend jaar transformeren tot een bruisende festivallocatie op de Vierdaagsefeesten. ‘’Het plan dat Joost ons toestuurde was uitgebreid en compleet. Waar we in 2023 een midden trachtten op te vullen met terrassen,

kermisattracties en activaties, zijn we verheugd dat de oude organisatie weer thuis is.’’ vertelt Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van Vierdaagsefeesten, ‘’In de andere ingezonden stukken sprong De Dromaai eruit door vernieuwende elementen in het programma en indeling en de lokale samenwerkingen.’’

Wat gaan we zien op het plein in 2024?

Het vernieuwde Plein ‘44 op de Vierdaagsefeesten gaat in tegenstelling tot voorgaande jaren twee podia plaatsen: een hoofdpodium en een zogenaamde ‘side stage’. Het programma richt zich op de liefhebbers van kwalitatief hoogstaande livemuziek, mensen die op zoek zijn naar feest, gezelligheid en ontmoeting en feestgangers die elke dag weer verrast willen worden door wat er zich op en rond de podia afspeelt. De organisatie belooft ruim 30 live acts uit binnen- en buitenland die gaan zorgen voor maximale energie, maximaal feest en veel publieksinteractie en -participatie.

Joost Eickmans, organisator en eigenaar van De Dromaai: "We kunnen niet wachten weer aan de slag te gaan. We staan in de startblokken om van 2024 een knallende editie te maken en beloven onze trouwe én nieuwe bezoekers een Plein ‘44 als nooit tevoren. Komende tijd gaan we aan de slag met de uitwerking en invulling van het programma en met het boeken van de eerste bands. We zijn blij de kans te hebben gekregen om de draad weer op te pakken en hebben er superveel zin in! Onze bezoekers kunnen erop rekenen dat het elke dag feest is en dat er op ons plein – dat een geheel nieuwe aankleding en uitstraling zal gaan krijgen - van vroeg in de middag tot in de late uurtjes wat te beleven is. We kiezen een themagerichte aanpak met veel ruimte voor tributebands en live entertainment gericht op een doelgroep die elke dag weer verrast wil worden door spectaculaire bands en acts en er met alle vrienden en bekenden een geweldige feestweek van wil gaan maken.’’

De stad kan zich verheugen op een onvergetelijke ervaring op Plein ‘44, mogelijk gemaakt door de energie en creativiteit van De Dromaai. Wij wensen de organisatie veel succes en bedanken de initiatieven en andere ingezonden plannen van ondernemers. Samen met Nijmegen maken we van Vierdaagsefeesten 2024 weer de mooiste zeven dagen van het jaar.

Alle updates rondom de ontwikkelingen van de organisatie van Plein ‘44 en Vierdaagsefeesten in het algemeen zijn te volgen via de Instagram, Facebook en X kanalen van Vierdaagsefeesten en Plein ‘44 of www.vierdaagsefeesten.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…