Oogstfeest Co-bomen, Tafel van de Smaak & Expeditie Tuinfruit

Met eten, drinken en muziek genieten we van het buitenleven op het jaarlijkse oogstfeest van Co-bomen. Deze vindt op zondag 6 november plaats bij Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk in Lent. Fruitboompjes van oude rassen worden uitgedeeld, er is livemuziek van de 9 koppige klezmerband Klezmagic.

Het vuur wordt opgepord, van de laatste oogst wordt de Lentse Hutsepot bereid, kastanjes gepoft en op het oogstmarktje kan gekeken worden bij diverse clubs op het gebied van natuur en groenbeheer.

Vergroenen begint op eigen erf

In het kader van Expeditie Tuinfruit worden op het Oogstfeest 150 fruitboompjes uitgedeeld door ’t Olde Ras. Tips over groei, bloei en snoei wordt ter plekke gegeven. De eerste boom zal om 13.00u door wethouder stadsvergroening Daemen worden overhandigd aan een bewoner van Nijmegen Noord. 

Voor het eerst; Tafel van de Smaak

In samenwerking met De Salontafel van Koken aan de Waal gaat smaakgoeroe Joël Broekaert in 2 rondes in gesprek met akkerbouwende filosoof Michiel Korthals, Lony Huige (chefkok en ex eigenaar v. De Grut) en onderzoeker/slow cooking kok Luca Consoli over voeding, terroir, smaak, onze verbinding met het land(schap) en genieten van de jaarlijkse oogst (zie bijlage voor uitgebreidere info).

Ode Aan Lent & presentaties circus

Door heel Lent en in de gaard van de Warmoes exposeert Fotograaf Paul Breuker met zijn foto’s van een nieuw stadsdeel in wording. U kunt aanhaken bij een rondleiding voor het verhaal achter de plaatjes. Het Vasim Circus Space Genootschap is aanwezig en geeft doorlopend presentaties, leuk voor jong en ouder!  

Gratis Toegang / info: www.cobomen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...