Ontdek en beleef deze zomer sport tijdens de Nimma Sportzomer

Waar Parijs de Olympische en Paralympische Spelen heeft deze zomer, heeft Nijmegen de Nimma Sportzomer! De Nimma Sportzomer is een bruisend sportevenement dat de hele stad Nijmegen in beweging brengt. Vijf stadsdelen, vijf evenementen en vijf sportcategorieën. Treed in de voetsporen van je favoriete atleet en bemachtig een gouden medaille, of ontdek de sport die bij jou past! Nimma Sportzomer heeft voor iedereen iets te bieden en wat het nog leuker maakt; het is helemaal gratis!

Nimma Sportzomer is een initiatief van de gemeente Nijmegen en onderdeel van de landelijke TeamNL Sport Experience. Samen met lokale sportaanbieders en partners is een breed aanbod van olympische en paralympische sporten samengesteld. Er is van alles te doen voor jong én oud, en ook voor mensen met een beperking.

Opening op 25 mei tijdens het watersport event

Op zaterdag 25 mei om 10.00 uur wordt de Nimma Sportzomer geopend met het ontsteken van het Nijmeegs vuur door Jean-Paul Broeren, Wethouder Sport. Na de opening start het programma en kun je meedoen aan verschillende watersporten.

Vijf evenementen

Houd je van actie? Of wil je juist wat rustiger aan doen? Bij ieder event kan je meedoen op je eigen niveau. De vijf evenementen zijn:

  • Watersport event in Nijmegen-Noord op 23, 24 en 25 mei
  • Urban Sports event in Nijmegen-West op 12 juni
  • Racketsport event in Nijmegen-Lindenholt op 10 juli
  • Streetsports event in Nijmegen-Dukenburg op 24 juli
  • Atletiek event in Nijmegen-Zuid op 31 juli

Doe mee met de Nimma Sportzomer!

Omarm de uitdaging en ontdek de atleet in jezelf tijdens de Nimma Sportzomer! Alle evenementen zijn gratis te bezoeken.

Kijk op nijmegen.nl/nimmasportzomer voor alle informatie en het actuele programma.

Dit vind je misschien ook leuk…