Nijmegen krijgt haar eigen racebaan

Op zondag 22 januari krijgt Nijmegen haar eigen racecircuit. En het leuke is, je hebt er geen rijbewijs voor nodig. Een soepele duim, geduld en concentratie is voldoende. De 45 meter lange racebaan is namelijk opgezet in schaal 1:32 en iedereen vanaf 12 jaar kan zijn rijvaardigheid laten zien.

RacebaanNijmegen.nl is een uit de hand gelopen corona-project van Marco Nillesen (55) en zijn zoon Mika Nillesen (15). Om Mika achter zijn game-pc vandaan te halen in de coronatijd besloot Marco om de racebaan, die al 2 jaar in de huiskamer lag, te verplaatsen naar de leegstaande eerste verdieping van zijn verhuurbedrijf.

Dagen, weken, maanden gingen voorbij met bouwen. “Er bestaat niets mooiers dan samen met je zoon aan een project te werken”, aldus Marco. “Bovendien komt Mika op deze manier in aanraking met zaken als solderen, boren, zagen, lijmen en niet geheel onbelangrijk; de rol van gastheer. Het is tenslotte zijn racebaan.” Het liep echter zo uit de hand dat het idee werd geboren om de baan openbaar te maken voor het publiek. Gewoon voor vader en zoon die even willen komen racen of zoals afgelopen zaterdag een bedrijf dat de racebaan als een leuke manier van teambuilding zag, met tussendoor tijd om te sparren over de bedrijfsvoering. De eerste coureurs hebben het circuit met een brede glimlach verlaten, en daar gaat het om! Hun motto is dan ook: “Kids worden mannen, en mannen worden kids!”

Zondag 22 januari tussen 13:00 en 16:00 uur is de officiële opening. Bezoek de website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk…