Nijmegen Klinkt! in de binnenstad

Op 3 en 4 juni bruisen de binnenstad en het Valkhofpark tijdens Nijmegen Klinkt!. Tijdens het feestelijke weekend geniet je van optredens van verschillende muziekgezelschappen en dansgroepen. 

Het belooft een mooi spektakel te worden op meerdere podia met meer dan honderd deelnemende gezelschappen, orkesten en ensembles, koren en dansgroepen. De podia bevinden zich onder meer langs de Burchtstraat, op de Grote Markt, op Plein 1944 en in het Valkhofpark. Het gehele evenement is gratis te bezoeken.

Over Nijmegen Klinkt!

Nijmegen Klinkt! kent een lange traditie, die 45 jaar geleden begon met een korendag maar inmiddels is uitgegroeid tot een zeer afwisselend en boeiend programma. De optredens worden verzorgd door amateurgezelschappen, vaak van professioneel niveau en geleid door professionals. De muziekstijlen zijn divers: hedendaagse dans, popkoren, fanfares, harmonieën, kleine muziekensembles en speciale zangcombinaties. Nijmegen Klinkt! mag dan ook met trots hét muziekevenement van de lokale muziek-gemeenschap worden genoemd!

Meer weten over het evenement? Hier vind je meer informatie.

 

Dit vind je misschien ook leuk…