Nijmegen heeft een nieuw nachtburgemeesterschap

De oudste stad van Nederland heeft, zoals de quote Old City, Young Vibe het zegt, een bruisend en energiek karakter. Nachtcultuur is hier een essentieel onderdeel van. Om de Nijmeegse nacht te laten floreren, moeten worden samengewerkt. Het Nachtburgemeesterschap 2023 - 2025 belichaamt dit idee.

Problemen van de nacht

De nachtcultuur in Nijmegen heeft ook zo zijn uitdagingen. Het tekort aan locaties, de constant stijgende prijzen van zowel koffie als biertjes en het krimpen van het cultureel diverse aanbod vormen een opgave voor de nacht van Nijmegen. Deze problematiek raakt zowel ondernemers en werknemers van de nacht als de politiek en de nachtliefhebbers.

Voor een gemeenschappelijk probleem, zijn gemeenschappelijke oplossingen nodig. Om de Nijmeegse nacht te laten floreren, moeten worden samengewerkt. Het Nachtburgemeesterschap 2023 - 2025 belichaamt dit idee.

Nachtburgemeesterschap

Met een unieke invulling van de functie zullen niet één, maar drie Nachtburgemeesters dit termijn het ambt vervullen: Arjan Rottier, Celia Okoro en Thijs Custers. Ieder met hun eigen perspectief, kennis en kunde gaan zij elkaar versterken, om zo samen de Nijmeegse nacht kracht te geven.

Hoe zij deze verbinding willen creëren en de nacht willen versterken en verbreden? In april organiseert het nieuwe Nachtburgemeesterschap een publieke presentatie, voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in de Nijmeegse nacht. Tijdens deze avond zal voormalig Nachtburgemeester Cees de Beer de ambtsketen aan hen overdragen en zullen ze hun plannen voor het Nijmeegse Nachtburgemeesterschap 2023 - 2025 presenteren.

Kijk voor meer informatie op www.nachtburgemeesternijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…