Nijmegen genomineerd als een van de beste Europese bestemmingen

Het EDEN Network van de Europese Commissie en de fameuze uitgevers Forbes en Condé Nast Traveler hebben Nijmegen genomineerd als een van de beste Europese bestemmingen in 2022. Twintig bestemmingen zijn geselecteerd op basis van hun culturele en toeristische aanbod, alsmede hun levenskwaliteit en hun duurzame ontwikkeling. Nijmegen is de enige Nederlandse bestemming die dit jaar is geselecteerd. 

Waarom Nijmegen is verkozen

Eden Network legt uit waarom Nijmegen werd gekozen:

De Europese Commissie heeft de stad in 2018 de titel van European Green Capital toegekend en het prestigieuze tijdschrift "The Times" rangschikte de stad onder de beste groene bestemmingen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dat Nijmegen dit jaar is gekozen tot een van de Beste Europese Bestemmingen 2022.

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is ook een van de jongste steden van Europa met een groot aantal studenten, talrijke evenementen en festivals, unieke hotspots en gezellige restaurants. Perfect voor een culturele stedentrip of een shoppingtrip, Nijmegen is ook geschikt voor fijnproevers, liefhebbers van natuur, outdoor sporten en zelfs wijnliefhebbers. De oudste stad van Nederland ontvangt iedereen met open armen: zij die die alleen de horizon als grens hebben, de nieuwsgierigen die al wandelend hun neus in de lucht steken, de natuurbewonderaars die buiten de gebaande paden durven te denken en op zoek zijn naar een authentiek toerisme.

In een gestandaardiseerde toeristische wereld werpt Nijmegen zich op als een authentieke bestemming, een bestemming met een ziel. Steun het Nijmeegse toerisme, de winkels en hotels, steun de festivals, evenementen, instellingen, musea, door Nijmegen de hoogste plaats te geven in de 2022 ranking van de meest trendy bestemmingen in Europa.

Stemmen

Van 20 januari tot 10 februari 2022 kan iedereen via de website van EDEN Network stemmen op hun favoriete bestemming. Op 10 februari zal de winnaar worden bekend gemaakt en die bestemming krijgt de titel 'Beste Europese bestemming van 2022'. 

Je kunt hier op Nijmegen stemmen

Ontdek Nijmegen - Dagje, weekendje, stedentrip...