Nijmeegse Winterweken 2023-2024 krijgt spectaculaire aftrap

De binnenstad van Nijmegen wordt omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs. Van 16 december tot en met 7 januari vieren we de winter tijdens de zesde editie van de Nijmeegse Winterweken. Dit jaar is het thema: Romeinen.

De opening op zaterdag 16 december markeert het begin van deze betoverende weken. Om 16.30 uur vertrekken de indrukwekkende Winter Wonder Parade en de Winterfee vanaf de Lindenberg door de Marikenstraat, Koningsplein, Broerstraat, Grote Markt en Augustijnenstraat naar Plein 1944. Daar aangekomen zal wethouder John Brom samen met de voorzitter Huis voor de Binnenstad, Eric van Zanten om 17:15 de Nijmeegse Winterweken officieel openen.

Na de opening genieten bezoekers van de binnenstad drie weken lang van leuke activiteiten, zoals de betoverende lichtsculpturenroute, een Romeinse quiz, prachtig straattheater, een kinderprogramma in de Stevenskerk, Silent disco in het oude Carolus pand, een nieuwjaarsdip in een Romeins badhuis op de Grote markt, programma van het Limes festival en een lichtjesoptocht in samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis.

Ook veel Nijmeegse ondernemers organiseren leuke activiteiten, denk aan knutselen van winterlandschap in de Kinderboekwinkel, een speciale Nijmeegse Winterweken bubble tea bij Möge Tee en spelletjes zoals rendier ringwerpen bij ‘t Hoogstraatje.

Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek www.nijmeegsewinterweken.nl

Dit vind je misschien ook leuk…