UNICEF Studententeam Nijmegen organiseert events op Wereld Kinderdag

Zaterdag 20 november is het Wereld Kinderdag. Het Nijmeegse studententeam van UNICEF organiseert op deze dag twee evenementen om aandacht te trekken en geld in te zamelen voor het goede doel. Zo zullen verschillende gebouwen in Nijmegen in de avond blauw kleuren, om aandacht te vragen voor deze dag. Ook zullen er verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd worden.

Blauw voor kinderrechten

Om aandacht te vragen voor de doelen van Wereld Kinderdag, gaat het Nijmeegse studententeam van UNICEF ervoor zorgen dat er verschillende gebouwen in Nijmegen blauw zien. Dat zijn 52Nijmegen, Huize Heyendaal, Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Holland Casino Nijmegen.

Spelletjes en dansworkshop

Verder zal er overdag van 11:00 tot 16:00 een event voor kinderen plaatsvinden. Hier kunnen zij spelletjes spelen en op een creatieve manier hun gedachten uiten over kinderrechten. Tot slot zal er in de avond een dansworkshop plaatsvinden voor studenten van 17:30 tot 18:30 in de sporthal in de Heidebloemstraat. De workshop wordt gegeven door een docent van Dance Fever (een studenten dansvereniging) en de entree is 3 euro.

Opbrengt naar kinderen uit Uganda

De opbrengst zal gaan naar het UNICEF Team Up project. Het doel van dit project is om kinderen die zijn gevlucht naar Oeganda te helpen. De focus ligt op psychologische hulp door middel van sport en spelletjes. Om te kunnen verwerken wat ze hebben meegemaakt, worden fysieke activiteiten met andere kinderen georganiseerd.

Volg het Nijmeegse studententeam van UNICEF op instagram om op de hoogte te blijven.