Nijmeegse singer-songwriter Felien is kandidaat Regio Songfestival

Femke Evalien, oftewel Felien, is een upcoming singer-songwriter die met haar Nederlandstalige liedjes een gevoelige snaar wil raken. Op 13 oktober treed ze op bij TV Gelderland. Als ze genoeg stemmen heeft mag ze op 4 november meedoen aan het Regio Songfestival en is ze één van de kandidaten die kans maakt om Gelderland te vertegenwoordigen. In haar teksten schrijft ze vooral over zelfacceptatie en het omarmen van je gevoel.

Deze herfst heeft ze haar debutsingle ‘Special Edition’ uitgebracht, een lied voor iedereen die zich nét niet helemaal in de maatschappij voelt passen. Hooggevoelige mensen bijvoorbeeld, autistische mensen of mensen met ADHD. In dit nummer zingt ze hoe we juist jouw andersheid nodig hebben om de maatschappij beter te maken. Het is namelijk niet gek dat steeds meer mensen uitvallen: we putten onszelf en onze leefomgeving uit door de hoge verwachtingen en het oog op steeds sneller, goedkoper en meer. Juist de gevoelige, creatieve mensen zorgen voor oplossingen die onze maatschappij een betere plek maken. 

Poëtische teksten

Felien houdt van poëtische teksten die je aan het denken zetten. “Poëzie is een mooie manier om gevoel op papier te zetten. Gedichten en gevoelens hebben namelijk iets gemeen: ze zijn niet altijd logisch, en je snapt ze niet altijd. Ondanks dat we het vaak proberen, hoeft een gevoel niet altijd begrepen te worden om er te “mogen zijn” - het is er gewoon. Muziek met een poëtische tekst kan er voor zorgen dat zelfs het verwarrendste gevoel gehoord wordt.” Haar interesse in mentale gezondheid komt mede door haar masteropleiding psychologie, maar haar passie voor schrijven is sinds haar kindertijd al aanwezig.

Op de site van TV Gelderland kun je meer lezen over Felien en stemmen op haar inzending. In de finale van het Regio Songfestival strijden alle acts van de provincies tegen elkaar in de Stadsschouwburg van Utrecht. Zingen op zo’n groot podium zou een spannende stap uit Felien's comfortzone zijn, maar nét dat stapje er buiten zorgt voor de grootste groei en beste verhalen.

Dit vind je misschien ook leuk…