Nijmeegse Kinderboekwinkel start crowdfunding voor nieuwe inrichting

Op woensdag 4 oktober start Kinderboekwinkel Nijmegen de crowdfundingsactie ‘Werk aan de Kinderboekwinkel’. Doel is om binnen een maand € 65.000 euro in te zamelen voor de herinrichting van de winkel. Met het opgehaalde geld wil eigenaar Ingeborg Simonetti de winkel weer helemaal van deze tijd maken. “De kinderboekwinkel werd bijna 40 jaar geleden geopend door Roald Dahl. Sinds die tijd is de inrichting nauwelijks veranderd.”

Het interieur van Kinderboekwinkel Nijmegen is hard aan vervanging toe. Ingeborg wil graag een complete metamorfose: nieuwe kasten, nieuwe trap, nieuwe balie en extra vloeroppervlak op de bovenverdieping. Maar ook verrijdbare meubels, zodat er meer ruimte komt voor workshops en bezoek van schoolklassen.

Geld doneren

Voor de herinrichting van de winkel is veel geld nodig. Een bedrag dat Ingeborg niet zelf kan ophoesten: “Van kinderboeken verkopen word je niet rijk. Je wordt er wél supergelukkig van. Maar om de winkel te veranderen heb je geld nodig.” Daarom vraagt ze nu hulp. Iedereen die de kinderboekwinkel een warm hart toedraagt, kan op voordekunst.nl doneren. In ruil hiervoor krijg je een tegenprestatie, zoals een op maat geschreven verhaal of gedicht, een tiket voor een bijzondere boekenmiddag in Brebl, of een nachtje slapen in de nieuwe winkel.

“De kinderboekwinkel is een unieke plek”

Aan de crowdfundingsactie werkt een groot aantal Nijmeegse schrijvers en illustratoren volledig belangeloos mee. Maar ook schrijvers van (ver) buiten Nijmegen ondersteunen de actie, zoals Sanne Rooseboom, die dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schrijft, en Gouden Griffelwinnaar Pieter Koolwijk. Ook schrijver Jaap Robben ondersteunt de actie graag: “De kinderboekwinkel van Ingeborg is een unieke plek. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. Je kunt er geluk kopen, herkenning, spanning, grappen waarom je moet lachen tot je buikpijn krijgt. Het is een geluk dat we zo’n plek in Nijmegen hebben. En als Ingeborg plannen heeft om dat boekenpaleis nog mooier te maken, dan verheug ik me nu al!”

Over Kinderboekwinkel Nijmegen

Kinderboekwinkel Nijmegen zit al bijna 40 jaar aan de Kannenmarkt. Een beetje verscholen, maar op een prachtig plekje met uitzicht op het Waagh-gebouw. De winkel heeft meer dan 7.000 kinderboeken op voorraad: van knisperboekjes voor de allerkleinsten tot romans voor jongvolwassenen. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd. Ingeborg Simonetti nam de winkel 7 jaar geleden over. Daarvoor was ze werkzaam in het onderwijs.

Kijk voor meer informatie op www.kinderboekwinkelnijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk…